Ухвала
від 22.03.2024 по справі 548/424/24
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/424/24

Провадження № 4-с/671/2/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 березня 2024 р. м. Волочиськ

Суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Никифоров Є. О., розглянувши матеріали скарги ОСОБА_1 на постанову державного виконавця Хорольського відділу державної виконавчої служби у Лубенському районі Полтавської області про обмеження заявника у праві керування транспортними засобами,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся зі скаргою на постанову державного виконавця Хорольського відділу державної виконавчої служби у Лубенському районі Полтавської області про обмеження заявника у праві керування транспортними засобами.

23.02.2024 Хорольський районний суд Полтавської області постановив ухвалу про передачу вказаної цивільної справи за підсудністю до Волочиського районного суду Хмельницької області, відповідно до ч.1 ст. 448 ЦПК України.

Відповідно до ст. 447 ЦПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Відповідно до ч. 1 ст. 448 ЦПК України, скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

Скарга не відповідає вимогам ч. 2 ст. 183 ЦПК України, яка передбачає, що до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження), оскільки до неї не додано доказів надіслання (надання) скарги державному виконавцю та стягувачу, крім того, прушення вимог пункту 1 частини 1 вказаної статті заявником не зазначено відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Таким чином, скарга підлягає поверненню заявнику.

У зв`язку з наведеним та керуючись ст.ст. 183, 260, 261 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Скаргу ОСОБА_1 на постанову державного виконавця Хорольського відділу державної виконавчої служби у Лубенському районі Полтавської області про обмеження заявника у праві керування транспортними засобами повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання суддею.

Суддя Є. О. Никифоров

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117833502
СудочинствоЦивільне
Сутьобмеження заявника у праві керування транспортними засобами

Судовий реєстр по справі —548/424/24

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні