Ухвала
від 21.03.2024 по справі 491/1273/23
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №491/1273/23

УХВАЛА

21 березня 2024 року м. Ананьїв

Суддя Ананьївського районного суду Одеської області Надєр Л.М., розглянувши заяву представника позивача в.о. директора Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості Кунаренко Олега Михайловича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи за допомогою власних технічних засобів по цивільній справі за позовом Одеського обласного центру зайнятості в особі Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні Ананьївського районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовом Одеського обласного центру зайнятості в особі Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

20 березня 2024 року до Ананьївського районного суду Одеської області надійшла заява представника позивача в.о. директора Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості Кунаренко О.М. про проведення підготовчого судового засідання, призначеного на 17 квітня 2024 року на 10 годину 00 хвилин, в режимі відеоконференції за участю представника позивача провідного юрисконсульта Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості Алєксєєвої Олени Андріївни поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи за допомогою власних технічних засобів. Заява мотивована тим, що Ананьївський районний суд Одеської області є віддаленим від робочого місця представника позивача, підвищеною небезпекою пересування територією України, пов`язаною з оголошенням на території України військового стану та тимчасовою відсутністю видатків на відрядження.

Згідно ч.7 ст.11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

У відповідності до ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч.ч.2, 3 ст.212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи вище наведене, приймаючи до уваги необхідність забезпечити представнику позивача ефективну реалізацію її права на судовий захист, суд доходить висновку про необхідність задоволення заяви та проведення підготовчого судового засідання, призначеного на 17 квітня 2024 року на 10 годину 00 хвилин, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи за допомогою власних технічних засобів представника позивача.

Керуючисьст.212 Цивільного процесуального кодексу України,

ПОСТАНОВИЛА:

Заяву представника позивача в.о. директора Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості Кунаренко Олега Михайловича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи за допомогою власних технічних засобів по цивільній справі за позовом Одеського обласного центру зайнятості в особі Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - задовольнити.

Забезпечити участь представника позивача провідного юрисконсульта Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості Алєксєєвої Олени Андріївни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи за допомогою власних технічних засобів у підготовчому судовому засіданні, призначеному у Ананьївському районному суді Одеської області на 10 годину 00 хвилин 17 квітня 2024 року.

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснювати за допомогою програмного забезпечення системи відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (https://vkz.court.gov.ua/).

Попередити сторони, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Попередити представника позивача про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Копію ухвали негайно надіслати представнику позивача.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя: Надєр Л.М.

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117834429
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —491/1273/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні