Ухвала
від 22.03.2024 по справі 582/365/24
НЕДРИГАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/582/133/24

Справа № 582/365/24

Копія

Недригайлівський районний суд Сумської області

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

22 березня 2024 року смт. Недригайлів

Суддя Недригайлівського районного суду Сумської області Жмурченко В. Д., розглянувши позовну заяву керівника Роменської окружної прокуратури Андрія Кулижкіна в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області до ОСОБА_1 про конфіскацію земельних ділянок,

УСТАНОВИВ:

20.03.2024 керівник Роменської окружної прокуратури Андрій Кулижкін звернувся до суду із цим позовом та просить суд ухвалити рішення, яким конфіскувати у власність держави належні на праві власності відповідачу ОСОБА_1 земельні ділянки площею 0,3420 га із кадастровим номером 5923584400:02:003:0247, та площею 2,007 га із кадастровим номером 5923584400:02:003:0286, що розташовані на території Вільшанської сільської ради Роменського району Сумської області.

За формою та змістом позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України.

До позовної заяви додані її копії та копії всіх документів, що до неї додаються відповідно до кількості відповідачів.

Судовий збір сплачено у розмірі, визначеному статтею 4 Закону України «Про судовий збір».

Справа підсудна Недригайлівському районному суду Сумської області на підставі частини 1 статті 30 ЦПК України. Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Відповідно до статті 274 ЦПК справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

На підставі ст. 53 ЦПК України, суд вважає про необхідне залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Приватне сільськогосподарське підприємство «Слобожанщина Агро» та Вільшанську сільську раду Роменського району Сумської області.

Керуючись статтями 53, 187, 189-197, 259-260, 274, 353 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ :

1. Відкрити провадження у цивільній справі за позовом керівника Роменської окружної прокуратури Андрія Кулижкіна в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області до ОСОБА_1 про конфіскацію земельних ділянок.

2. Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

Проведення судового засідання для розгляду справи по суті призначити на 11 квітня 2024 року о 10 годині 30 хвилин в залі судових засідань Недригайлівського районного суду Сумської області (смт Недригайлів, Сумської області, вул. Шевченка, 4), про що повідомити сторони по справі.

3. Запропонувати відповідачу надати суду відзив на позовну заяву, в якому викласти заперечення проти позову, з доданими доказами (які можливо доставити до суду), що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти позову протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали, у строк до 11 квітня 2024 року.

Відповідачу у разі подання суду відзиву, одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, докази такого надіслання (надання) подати суду.

Роз`яснити відповідачу: у разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

4. Роз`яснити позивачу право на подання відповіді на відзив, де викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення. У разі подання суду відповіді на відзив, одночасно із надісланням (наданням) відповіді до суду надіслати (надати) копії такої відповіді та доданих до неї документів відповідачу, докази такого надіслання (надання) подати суду.

5. Залучити до участі в справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Приватне сільськогосподарське підприємство «Слобожанщина Агро» та Вільшанську сільську раду Роменського району Сумської області.

Запропонувати Приватному сільськогосподарському підприємству «Слобожанщина Агро» та Вільшанській сільській раді Роменського району Сумської області надати суду письмові пояснення щодо позову з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову до 11 квітня 2024 року. У разі подання суду пояснень, одночасно із надісланням (наданням) пояснень до суду надіслати (надати) копії таких пояснень та доданих документів іншим учасникам справи, докази такого надіслання (надання) подати суду.

6. Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення). Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

7. Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи можуть на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://ng.su.court.gov.ua.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя:підпис З оригіналом згідно

Суддя: В. Д. Жмурченко

СудНедригайлівський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117836258
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —582/365/24

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні