Ухвала
від 19.03.2024 по справі 346/495/24
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/495/24

Провадження № 2/346/721/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

19 березня 2024 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

у складі головуючого судді Калинюка О.П.

з участю: секретаря Вербіщук О.Д., представника позивача адвоката Романчич М.В., представника відповідача ОСОБА_1 ,

провівши підготовезасідання вцивільній справі запозовною заявою ОСОБА_2 до Коломийської міської ради Івано-Франківської області, ОСОБА_3 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача: Міськрайонне управління у Коломийському районі та м.Коломиї Головного упраління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання незаконним рішення вказаної ради, скасування державної реєстрації та визнання недійсним Державного акту на право власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

ухвалою судді від 05.02.2024 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

Представники сторін просять закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Крім того, представник позивача підтримала подане одночасно з позовною заявою клопотання про витребування у Головного управління Держтеокадастру в Івано-Франківській області копію Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯЖ № 627379, виданого ОСОБА_3 22.01.2009 року на земельну ділянку для обслуговування будинку, господарських будівель та споруд в АДРЕСА_1 .

Представник третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_4 повторно в підготовче засідання не прибув, 21.02.2024 року подав заяву про розгляд справи без його участі.

У підготовчому засіданні судом виконано завдання підготовчого провадження, передбачені ст.189 ЦПК України, шляхом вчинення дій, передбачених ч. 2 ст. 197 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд може постановити ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Оскільки у підготовчому засіданні вирішено питання про процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, а також встановлено відсутність підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення судового рішення на підставі ч.4 ст.200 ЦПК України, суд вважає, що підготовче засідання підлягає закриттю, а справа - призначенню до судового розгляду по суті.

Згідно з положеннями ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Тому слід витребувати у зазначеного упраління Держгеокадастру копію вищевказаного Державного акту на право власності на земельну ділянку, оскільки такий документ відмовлено надати на адвокатський запит представника позивача.

Керуючись ст. ст. 84, 189, 197-200, 260, 261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

закрити підготовчепровадженняусправі запозовною заявою ОСОБА_2 до Коломийської міської ради Івано-Франківської області, ОСОБА_3 , третя особа: Міськрайонне управління у Коломийському районі та м.Коломиї Головного упраління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання незаконним рішення Коломийської міської ради, скасування державної реєстрації та визнання недійсним Державного акту на право власності на земельну ділянку та призначити справу до судового розгляду по суті на 17.04.2024 року о 15:00 год. у приміщенні Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області (м. Коломия, вул. Грушевського, 29, Івано-Франківської області).

Витребувати у Головного управління Держтеокадастру в Івано-Франківській області копію Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯЖ № 627379, виданого ОСОБА_3 22.01.2009 року на земельну ділянку для обслуговування будинку, господарських будівель та споруд в АДРЕСА_1 .

Копію даної ухвали надіслати Головному управлінню Держтеокадастру в Івано-Франківській області.

Роз`яснити, такі положення частин 6-9 ст.84 ЦПК України:

" 6. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

7.Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

8. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

9. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази".

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя: Калинюк О. П.

СудКоломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117837952
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —346/495/24

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Калинюк О. П.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Калинюк О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні