Ухвала
від 22.03.2024 по справі 341/2736/23
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/2736/23

Номер провадження 2/341/126/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 березня 2024 року м.Галич

Галицький районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого судді Куценка М.О.,

за участю секретаря судового засідання Сегін І. І.,

прокурора ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання представника заявника адвоката Бельмеги Мирослава Васильовича про направлення справи за підсудністю за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Івано-Франківської обласної прокуратури, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Галицький відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському р-ну Івано-Франківської обл. Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання права власності на частину на майно, звільнення майна з під арешту та виключення його з акта опису, -

ВСТАНОВИВ:

На розгляді Галицького районного суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

Ухвалою суду від 18.12.23 року відкрито провадження по даній справі.

18.03.24 р. представником позивача адвокатом Бельмегою М.В. подано клопотання про передачу справи за підсудністю до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

В судовому засіданні прокурор не заперечував щодо передачі справи за підсудністю.

Інші учасники справи в підготовче судове засідання не з`явилися.

Вивчивши клопотання, перевіривши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом установлено, що позивач звернувся до суду з позовною заявою про визнанняправа власностіна частину намайно,звільнення майназ підарешту тавиключення йогоз актаопису

Зі змісту позовної заяви вбачається, що вироком Галицького районного суду Івано-Франківської області автомобіль марки Mercedes-Benz Vito 111 CDI, реєстраційний номер НОМЕР_1 , ключі від нього конфісковано в дохід держави, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу передано на зберігання в сервісний центр, який його видав.

Відповідно до матеріалів справи власником конфіскованого транспортного засобу є відповідач у справі ОСОБА_3 , який зареєстрований в смт Верховина Івано-Франківської області.

Місцезнаходженням арештованого майна - автомобіля марки Mercedes-Benz Vito 111 CDI, реєстраційний номер НОМЕР_1 , ключів від нього, яке підлягає конфіскації, є штрафний майданчик ГУНП в Івано-Франківській області в м. Івано-Франківськ.

23.02.2024 року виконавче провадження АСВП №73649835 Верховинським відділом ДВС у Верховинському районі передано до Івано-Франківського відділу державної виконавчої служби в Івано-Франківському р-ні Івано-Франківської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Відповідно до ч.1 ст. 27 ЦПК України - позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно ч. 2 ст. 30 ЦПК України, позови про зняття арешту з майна пред`являються за місцем знаходження цього майна або основної його частини.

Відповідно до положень п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються.

Враховуючи викладене, суд приходить висновку, що позов ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Івано-Франківської обласної прокуратури, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Галицький відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському р-ну Івано-Франківської обл. Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання права власності на частину на майно, звільнення майна та виключення його з акта опису, слід передати за підсудністю до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області, за місцем знаходження арештованого майна.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.26-32,258-261,263,352-355 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Івано-Франківської обласної прокуратури, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Галицький відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському р-ну Івано-Франківської обл. Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання права власності на частину на майно, звільнення майна та виключення його з акта опису передати за підсудністю до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду шляхом подачі в 15-ти денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги, з подачею її копії.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст ухвали суду виготовлено 22.03.2024.

СуддяМихайло КУЦЕНКО

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117841760
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на частину на майно, звільнення майна з під арешту та виключення його з акта опису

Судовий реєстр по справі —341/2736/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

КУЦЕНКО М. О.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

КУЦЕНКО М. О.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

КУЦЕНКО М. О.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

КУЦЕНКО М. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

КУЦЕНКО М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні