Ухвала
від 22.03.2024 по справі 448/419/24
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 448/419/24

Провадження № 2/448/276/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

22.03.2024 м. Мостиська

Мостиський районний суд Львівської області в особі головуючої судді Гіряк С.І.,

перевіривши виконання вимог статей175-177,185-187 Цивільного процесуального кодексу України(даліЦПК) по справі:

за позовом:

позивача ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 )

до

відповідача: Шегинівськоїсільськоїради ЯворівськогорайонуЛьвівськоїобласті (місцезнаходження: вул. Дружби, 184, с. Шегині, Яворівського району, Львівської області, індекс:81321),

третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору: приватний нотаріус Яворівського районного нотаріального округу Львівської області Яксманицький Роман Степанович (місцезнаходження: вул.Грушевського, 22, м.Мостиська, Яворівського району, Львівська область, 81300)

вимоги позивача:про визнання права власності на спадкове майно,

в с т а н о в и в:

1. Позивач звернулася до суду з позовною заявою до відповідача Шегинівської сільської ради Яворівського району Львівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, приватний нотаріусЯворівського районногонотаріального округуЛьвівської областіЯксманицький РоманСтепановичпро визнання права власності на спадкове майно.

2. Позовна заява по формі і за своїм змістом відповідає вимогамстатті 175 ЦПК; до позовної заяви додано її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб, додано документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі (стаття 177 ЦПК); справа відноситься до юрисдикції загальних судів та підсудна Мостиському районному суді Львівської області (статті19,27 ЦПК); підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви (стаття 185 ЦПК) та відмови у відкритті провадження у справі (стаття 186 ЦПК) немає.

3. Розгляд справи необхідно проводити за правилами загального позовного провадження, у зв`язку із чим необхідно призначити підготовче засідання з повідомленням учасників справи.

4. Заяв і клопотань позивача не надходило.

На підставі викладеного та керуючись статтями187,260,353 Цивільного процесуального кодексу України, Суд,

п о с т а н о в и в:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до відповідача Шегинівської сільської ради Яворівського району Львівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, приватний нотаріусЯворівського районногонотаріального округуЛьвівської областіЯксманицький РоманСтепановичпро визнання права власності на спадкове майно -прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3.Призначити справудо підготовчогозасідання зповідомленням учасниківсправи на 14 годину 10 хвилин 19 квітня 2024.

4. Підготовче судове засідання буде проводитись в приміщені Мостиського районного суду Львівської області, що за адресою: м.Мостиська, вул. Грушевського, 1/9.

5. Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

6. Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, а також третім особам.

7. Повідомити учасникам справи веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справі, що розглядаєтьсяhttps://ms.lv.court.gov.ua.

8. Роз`яснити учасникам справи, що згідно ст. 14 ЦПК України Суд направляє судові рішення, судові повістки, судові повістки - повідомлення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу на їхні офіційні електронні адреси, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

9. Адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційніелектронні адресив Єдинійсудовій інформаційно-комунікаційнійсистемі вобов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі в добровільному порядку.

10. Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі, суд надсилає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

11. Реєстрація в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі.

12. Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, одночасно з копією ухвали про відкриття провадження учасникам справи надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

13. Учасникам справи надіслати пам`ятку про права та обов`язки.

Ухвала набираєзаконної силиз моментуїї підписаннясуддею таоскарженню непідлягає.

Ухвала підписана суддею 22.03.2024.

Суддя Світлана ГІРЯК

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117843816
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —448/419/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні