Ухвала
від 19.04.2024 по справі 448/419/24
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 448/419/24

Провадження № 2/448/276/24

У Х В А Л А

судового засідання

19.04.2024 м. Мостиська

Мостиський районний суд Львівської області у складі:

головуючої судді Гіряк С.І.

за участі секретаря судового засідання Семен І.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом:

позивача ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 )

до

відповідача:Шегинівськоїсільськоїради ЯворівськогорайонуЛьвівськоїобласті (місцезнаходження: вул. Дружби, 184, с. Шегині, Яворівського району, Львівської області, індекс:81321),

третя особа,яканезаявляє самостійнихвимогщодопредмета спору: приватний нотаріус Яворівського районного нотаріального округу Львівської області Яксманицький Роман Степанович (місцезнаходження: вул.Грушевського, 22, м.Мостиська, Яворівського району, Львівська область, 81300)

вимоги позивача:про визнанняправа власностіна спадковемайно,

учасники справи - не з`явилися

негайно після закінчення судового розгляду, перебуваючи в нарадчій кімнаті, постановив ухвалу про наступне:

1. Позивачка звернулася до суду з позовною заявою до Шегинівської сільської ради Яворівського району Львівської області, третя особа, яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору Приватний нотаріусЯворівського районногонотаріального округуЛьвівської областіЯксманицький РоманСтепанович про визнання права власності на спадкове майно.

2. Позивач, відповідач, третя особа, яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спорувпідготовче судове засідання не з`явилися, належним чином повідомлені про місце і час розгляду справи, на адресу суду подали клопотання, в якому вказали про проведення підготовчого судового засідання без їх участі.

3. Участь у судових засіданнях є правом особи, яка бере участь у справі і ця особа зобов`язана добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов`язки, що закріплено в статті 43 ЦПК України, тому неявка учасників не перешкоджає розгляду справи без їх участі.

4. Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК Українифіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалося, в зв`язку з неявкою всіх учасників справи.

5. Завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави (частина першастатті 2 ЦПК України).

6. Відповідно до п.3 ч.1ст. 189 ЦПК Українизавданням підготовчого провадження є визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

7. За пунктом 4 частини п`ятоїстатті 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

8. Виключне право оцінки доказів належить суду, який має оцінювати докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів (стаття 89 ЦПК України).

9. Згідно ч.7ст.81 ЦПК Українисуд може витребувати докази з власної ініціативи, якщо має сумнів у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадках, передбачених цим Кодексом.

10. З метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, відповідно до ч.7ст.81 ЦПК України, суд вважає за необхідне витребуватиу Шегинівської сільської ради Яворівського району Львівської області інформацію про те, кому належав житловий будинок в АДРЕСА_2 , до якої суспільної групи (колгоспний чи робітничий двір і т.д.) відносилось зазначене будинковолодіння, а також хто був зареєстрований та фактично проживав в даному господарстві у період з 15.04.1988 р. до 15.04.1991 р., а також хто проживає та зареєстрований за вказаною адресою на даний час. Крім того, в підтвердження зазначених обставин подати виписки з погосподарських книг, вказавши, хто проживав та проживає (зареєстрований) в даному господарстві, з якого часу, коли і куди вибув.

11. За приписами ч.2 ст.258 ЦПКУкраїни процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

12. Виходячи з викладеного, у зв`язку із витребуванням додаткових доказів, підготовче судове засідання необхідно відкласти.

Керуючись статтями2, 12, 81, 89, 198, 247, 258, 259, 260 Цивільного процесуального кодексу України, Суд,

п о с т а н о в и в :

1. Підготовче судове засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до відповідача Шегинівської сільської ради Яворівського району Львівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, приватний нотаріусЯворівського районногонотаріального округуЛьвівської областіЯксманицький РоманСтепанович про визнання права власності на спадкове майно відкласти на 15годину 40хвилин 27 травня 2024.

2. Витребувати у Шегинівської сільської ради Яворівського району Львівської області інформацію про те, кому належав житловий будинок в АДРЕСА_2 , до якої суспільної групи (колгоспний чи робітничий двір і т.д.) відносилось зазначене будинковолодіння, а також хто був зареєстрований та фактично проживав в даному господарстві у період з 15.04.1988 р. до 15.04.1991 р., а також хто проживає та зареєстрований за вказаною адресою на даний час. Крім того, в підтвердження зазначених обставин подати виписки з погосподарських книг, вказавши, хто проживав та проживає (зареєстрований) в даному господарстві, з якого часу, коли і куди вибув.

3. Строк подання запитуваної інформації суд встановлюєдо 27 травня 2024.

4. Роз`яснити Шегинівській сільській раді Яворівського району Львівської області, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

5. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

6. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обовязку подати витребувані судом докази.

7. У підготовче судове засідання повторно викликати учасників справи.

8. Продовжувати провадження у справі зі стадії, на якій розгляд справи було відкладено.

Ухвала, що постановлена судом у разі неявки всіх учасників справи набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Ухвала виготовлена та підписана суддею 19.04.2024.

Суддя Світлана ГІРЯК

Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118485749
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнанняправа власностіна спадковемайно, учасники справи - не з`явилися негайно після закінчення судового розгляду, перебуваючи в нарадчій кімнаті

Судовий реєстр по справі —448/419/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні