Ухвала
від 22.03.2024 по справі 910/3368/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про прийняття заяви про затвердження плану санації

22.03.2024 Справа № 910/3368/24за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІЄСА" (ідентифікаційний код: 36483471)

про затвердження плану санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство

Суддя Івченко А.М.

Без виклику (повідомлення) учасників справи

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДІЄСА" (ідентифікаційний код: 36483471) звернулось до Господарського суду м. Києва із заявою про затвердження плану санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство в порядку ст. 5 Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно з приписами частини першої статті 20 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи у спорах, що виникають у зв`язку із здійсненням господарської діяльності (крім справ, передбачених частиною другою цієї статті), та інші справи у визначених законом випадках, зокрема: справи за заявами про затвердження планів санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство.

Санація боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство - це система заходів щодо відновлення платоспроможності боржника, які може здійснювати засновник (учасник, акціонер) боржника, власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, інші особи з метою запобігання банкрутству боржника шляхом вжиття організаційно-господарських, управлінських, інвестиційних, технічних, фінансово-економічних, правових заходів відповідно до законодавства до відкриття провадження у справі про банкрутство (частина п`ята статті 4 Кодексу України з процедур банкрутства).

Приписами ч. 1 ст. 5 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що боржник за рішенням засновників (учасників, акціонерів) боржника має право ініціювати процедуру санації до відкриття провадження у справі про банкрутство. Санація боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюється відповідно до плану санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство (далі - план санації).

Частиною 5 ст. 5 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що боржник протягом п`яти днів з дня схвалення кредиторами плану санації подає до господарського суду за місцезнаходженням боржника заяву про затвердження плану санації. До заяви про затвердження плану санації додаються: план санації; документи, що підтверджують схвалення плану санації; список кредиторів із зазначенням їх найменування або ім`я, місцезнаходження або місця проживання чи перебування, ідентифікаційного коду або реєстраційного номера облікової картки платника податків (за наявності) та суми заборгованості. За подання заяви про затвердження плану санації справляється судовий збір.

Згідно з приписами ч. 6 ст. 5 зазначеного Кодексу господарський суд виносить ухвалу про прийняття або відмову у прийнятті заяви про затвердження плану санації протягом п`яти днів з дня її отримання. В ухвалі про прийняття заяви до розгляду зазначаються час і місце проведення судового засідання у справі та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, які включені до плану санації. Копія ухвали надсилається боржнику, кредиторам та інвесторам, які відповідно до плану санації беруть участь у санації. Ухвала про прийняття до розгляду заяви про затвердження плану санації оскарженню не підлягає.

Дослідивши долучені Товариством з обмеженою відповідальністю "ДІЄСА" (ідентифікаційний код: 36483471) до заяви про затвердження плану санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство документи на відповідність їх вимогам ст. 5 Кодексу України з процедур банкрутства, суд встановив відсутність підстав для повернення вказаної заяви або відмови в її прийнятті, а тому дійшов висновку про наявність правових підстав для прийняття заяви до розгляду.

Керуючись ст. 5 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІЄСА" (ідентифікаційний код: 36483471) про затвердження плану санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство.

2. Судове засідання з розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІЄСА" (ідентифікаційний код: 36483471) про затвердження плану санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство призначити на 10.04.24 о 14:00 год. Засідання суду відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 16.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІЄСА" (ідентифікаційний код: 36483471), які включені до плану санації, що передбачає зупинення виконання боржником грошових зобов`язань і зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов`язань та зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

забороняється стягнення зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), термін виконання яких настав до дня уведення мораторію, в т.ч. здійснення будь-яких дії та прийняття будь-яких рішень щодо підготовки до звернення стягнення відповідних зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), термін виконання яких настав до дня уведення мораторію;

припиняються заходи спрямовані на забезпечення виконання зобов`язань на задоволення вимог кредиторів боржника, які включені до плану санації, та зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), термін виконання яких настав до дня уведення мораторію;

не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов`язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов`язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Дієса" (ідентифікаційний код: 36483471), які включені до плану санації забороняється стягнення на підставі виконавчих документів, накладення арештів та здійснення будь-яких інших дії у межах виконавчих проваджень або прийняття будь-яких рішень, направлених на безпосереднє задоволення вимог кредиторів, які включенні до плану санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Дієса" (ідентифікаційний код: 36483471).

4. Запропонувати кредиторам Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІЄСА" (ідентифікаційний код: 36483471), які включені до плану санації і мають заперечення щодо плану санації подати до суду письмові пояснення, аргументи, міркування та, у разі наявності, заперечень стосовно заяви про затвердження плану санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство із підтвердженням їх відповідними доказами у строк до 01.04.2024.

5. Запропонувати Товариству з обмеженою відповідальністю "ДІЄСА" (ідентифікаційний код: 36483471) подати до суду письмові пояснення на заперечення кредиторів, які не брали участі в голосуванні чи проголосували проти схвалення плану досудової санації (в разі їх наявності); первинних документів, які підтверджують наявність заборгованості боржника перед всіма зазначеними у плані досудової санації кредиторами; переліку майна боржника, що знаходиться у заставі; документів, які свідчать про неплатоспроможність боржника або її загрозу (рішення судів про задоволення вимог кредиторів, що набрали законної сили, відповідні постанови органів ДВС про відкриття виконавчого провадження, тощо) у строк до 08.04.2024.

6. Здійснити оприлюднення на офіційному веб-порталі судової влади України про прийняття до розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІЄСА" (ідентифікаційний код: 36483471) про затвердження плану санації до відкриття провадження у справі про банкрутство.

7. Копію ухвали направити заявнику (боржнику) та кредиторам, зазначеним у плані санації Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІЄСА" (ідентифікаційний код: 36483471).

Ухвала набрала законної сили 22.03.2024, оскарженню не підлягає.

Суддя А.М.Івченко

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117847076
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/3368/24

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 29.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 22.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні