Ухвала
від 21.03.2024 по справі 359/8842/23
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/359/18/2024

Справа № 359/8842/23

УХВАЛА

21 березня 2024 року м. Бориспіль

суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Муранова-Лесів І. В., вивчивши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Орган опіки та піклування - Виконавчий комітет Бориспільської міської ради Київської області, в особі Управління соціальної, ветеранської політики та охорони здоров`я Бориспільської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання особи недієздатною, призначення опікуна,-

встановив :

в провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області знаходиться вище зазначена заява, в якій заявник просить : визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Згідно з вимогами п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб: особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

В свою чергу ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено, що безоплатна вторинна правова допомога включає здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

На підставі зазначеного, суд вважає, що для участі в розгляді даної заяви, слід залучити адвоката для захисту законних прав та інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Враховуючи вищевикладене, копію даної ухвали слід направити до Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Бровари, вул. Гагаріна, 16 (Офісний центр, 3-й поверх, каб. № 30), телефон : (067) 320-80-89 Email : brovary.kyivreg@legalaid.kiev.ua).

З урахуванням викладеного, керуючись ст. ст. 295-300 ЦПК України,

ухвалив:

Залучити до участі у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Орган опіки та піклування - Виконавчий комітет Бориспільської міської ради Київської області, в особі Управління соціальної, ветеранської політики та охорони здоров`я Бориспільської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання особи недієздатною, призначення опікуна - адвоката особи, стосовно якої розглядається справа - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою : АДРЕСА_1 .

Броварському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, забезпечити участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, у судовому засіданні яке призначено на 10 травня 2024 року на 09.00 годин, що відбудеться в приміщенні Бориспільського міськрайонного суду Київської області, за адресою : 08301, Київська область, м. Бориспіль, вул. Героїв Небесної Сотні б. 8 каб. 8.

Копію даної ухвали направити для виконання до Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги - brovary.kyivreg@legalaid.kiev.ua.

Ухвала остаточна оскарженню не підлягає.

Суддя І. В. Муранова-Лесів

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117848542
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —359/8842/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні