Ухвала
від 20.03.2024 по справі 545/1290/19
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/1290/19

Провадження № 2/545/5/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.03.2024 року Полтавський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді: Потетій А.Г.,

за участю секретаря Мамишева А.Е.

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за первісним позовом:

- ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та інтересах малолітнього сина, ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи: Приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Воронкова Олена Анатоліївна, Виконавчий комітет Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області як орган опіки та піклування, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу, Москівець В.А., про визнання майна спадковим та розподіл спадкового майна між спадкоємцями;

та зустрічними позовами:

- ОСОБА_4 до ОСОБА_1 в своїх інтересах та інтересах малолітнього - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області, ОСОБА_5 , Виконавчий комітет Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області як орган опіки та піклування, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області, ОСОБА_6 , про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом та встановлення належності заповіту;

- ОСОБА_4 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 , треті особи: приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Воронкова Олена Анатоліївна, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Москівець В.А., про встановлення маси спадкового майна, визнання права власності на майно в порядку спадкування, встановлення факту належності заповіту, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженніПолтавського районногосуду Полтавськоїобласті знаходитьсясправа запервісним позовомОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та інтересах малолітнього сина, ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи: Приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Воронкова Олена Анатоліївна, Виконавчий комітет Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області як орган опіки та піклування, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу, Москівець В.А., про визнання майна спадковим та розподіл спадкового майна між спадкоємцями та зустрічними позовами ОСОБА_4 до ОСОБА_1 в своїх інтересах та інтересах малолітнього - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області, ОСОБА_5 , Виконавчий комітет Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області як орган опіки та піклування, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області, ОСОБА_6 , про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом та встановлення належності заповіту; ОСОБА_4 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 , треті особи: приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Воронкова Олена Анатоліївна, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Москівець В.А., про встановлення маси спадкового майна, визнання права власності на майно в порядку спадкування, встановлення факту належності заповіту.

До Полтавськогорайонного судуПолтавської областінадійшло клопотанняпредставника ОСОБА_4 , ОСОБА_3 адвоката ОніпкоТ.Є. провитребування доказів,а самепросила суд звернутися доДержавного реєструречових правна нерухомемайно таРеєстру праввласності нанерухоме майно,Державного реєструІпотек,Єдиного реєструзаборон відчуженняоб`єктів нерухомогомайна щодосуб`єкта ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП - НОМЕР_1 .,на час,а самена 1листопада 2018року.Відповідно законодавстваможна отриматидані пофізичним особам,але тількина данийчас.За 2018рік необхіднозвертатися ззапитам відорганів ,для якихнадаються данаінформація. Також прохала звернутися до Головного Управління ДПС у Полтавській області,що до суми доходів за податковий період-окремо за 2018 та 2019 роки Фізичної особи-підприємець ОСОБА_1 ( РНОКПП НОМЕР_1 ) ; Фізичної особи-підприємець ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_2 ). Зазначила, що зверталася до вищезазначених органів з адвокатським запитом, проте отримала відмову.

Ознайомившись з клопотанням про витребування доказів встановлено наступне.

Відповідно до ч.1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно п. 2 ч. 2ст. 84 ЦПК Україниу клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати.

Відповідно до п. 4 ч. 2ст. 84 ЦПК Україниу клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Так, адвокатом Оніпко Т.Є. зазначено про те, що вона вживала заходи для отримання запитуваної інформації самостійно проте їй було відмовлено. Доказів звернення та надання відмови адвокатом надано суду не було.

Таким чином, у зв`язку з тим, що клопотання про витребування доказів не відповідає вимогам ч.2 ст.84 ЦПК України, суд вважає необхідним відмовити у його задоволенні.

Керуючись ст.ст.84,258-259,263 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника ОСОБА_4 , ОСОБА_3 - адвоката Оніпко Т.Є. про витребування доказів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя: А. Г. Потетій

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117849759
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —545/1290/19

Ухвала від 03.07.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 21.07.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Кіндяк І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні