Ухвала
від 20.03.2024 по справі 545/1290/19
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/1290/19

Провадження № 2/545/5/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.03.2024 року Полтавський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді: Потетій А.Г.,

за участю секретаря Мамишева А.Е.

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за первісним позовом:

- ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та інтересах малолітнього сина, ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи: Приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Воронкова Олена Анатоліївна, Виконавчий комітет Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області як орган опіки та піклування, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу, Москівець В.А., про визнання майна спадковим та розподіл спадкового майна між спадкоємцями;

та зустрічними позовами:

- ОСОБА_4 до ОСОБА_1 в своїх інтересах та інтересах малолітнього - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області, ОСОБА_5 , Виконавчий комітет Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області як орган опіки та піклування, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області, ОСОБА_6 , про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом та встановлення належності заповіту;

- ОСОБА_4 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 , треті особи: приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Воронкова Олена Анатоліївна, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Москівець В.А., про встановлення маси спадкового майна, визнання права власності на майно в порядку спадкування, встановлення факту належності заповіту, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженніПолтавського районногосуду Полтавськоїобласті знаходитьсясправа запервісним позовомОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та інтересах малолітнього сина, ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи: Приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Воронкова Олена Анатоліївна, Виконавчий комітет Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області як орган опіки та піклування, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу, Москівець В.А., про визнання майна спадковим та розподіл спадкового майна між спадкоємцями та зустрічними позовами ОСОБА_4 до ОСОБА_1 в своїх інтересах та інтересах малолітнього - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області, ОСОБА_5 , Виконавчий комітет Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області як орган опіки та піклування, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області, ОСОБА_6 , про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом та встановлення належності заповіту; ОСОБА_4 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 , треті особи: приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Воронкова Олена Анатоліївна, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Москівець В.А., про встановлення маси спадкового майна, визнання права власності на майно в порядку спадкування, встановлення факту належності заповіту.

Відповідачем відзив на позов подано. Позивачем подано відповідь на відзив.

До судового розгляду спір між сторонами не врегульовано.

Представник ОСОБА_1 адвокат- Панченко О.О. надала до суду заяву в якій прохала закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду.

ОСОБА_4 до суду не з`явилась надавши заяву і якій заперечила щодо закриття підготовчого провадження вказуючи на ту обставину , що її довіритель ОСОБА_4 додатково уклала угоду з адвокатом Нестеренко Н.М. і остання до суду не з`явилась а тому невідомо її позиція щодо даної цивільної справи.

Представник ОСОБА_4 , ОСОБА_3 -адвокат Оніпко Т.Є. подала до суду аналогічну заяву що і ОСОБА_4 .

Інші сторони до суду не з`вились надавши заяви в яких не заперечували щодо призначення справи до судового розгляду.

З огляду на подані заяви про перенесення засідання за неявки адвоката Нестеренко Н.М. суд констатує те, що 21.02.2024 року до суду адвокатом Нестеренко Н.М. було подано письмову заяву про надання матеріалів цивільної справи на ознайомлення та додано ордер про надання правничої допомоги ОСОБА_4 . В цей же день адвокат Нестеренко Н.М. ознайомилась з матеріалами справи в повному обсязі. На дату підготовчого судового засідання 01.03.2024 року адвокат Нестеренко Н.М. не з`явилась з невідомих суду причин та жодних клопотань не надала. Аналогічна ситуація відбулась і на дату засідання 20.03.2024 року. При цьому суд звертає увагу на ту обставину, що до ордеру адвокатом Нестеренко Н.М. не додано угоду про надання правової допомоги а тому відсутні підтвердження повноважень адвоката на участь в судових засіданнях при розгляді справи.

З огляду на встановлені обставини суд вважає такими, що не підлягають клопотання ОСОБА_4 та ОСОБА_7 про не призначення справи до судового розгляду та перенесення засідання з підстав не появи до суду адвоката Нестеренко Н.М.

Згідно з п. 3 ч. 2ст. 200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на те, що судом проведено всі необхідні дії в підготовчому судовому засіданні для забезпечення ефективного розгляду справи та встановлення всіх обставин, сторонами подані до суду необхідні докази, а також те, що справа перебуває в провадженні суду з травня 2019 року, суд вважає за можливе закрити підготовче судове засідання та призначити справу до розгляду по суті із встановленням порядку дослідження доказів, з урахуванням клопотань які підлягають до задоволення про виклик в судове засідання для надання пояснень нотаріуса Москівець В.А. та експерта ОСОБА_8 а саме: заслухати вступні промови сторін, допитати нотаріуса Москівець В.А. та експерта ОСОБА_9 та дослідити письмові докази у справі надані сторонами.

Керуючись ст. ст.197,198,200 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Закрити підготовчепровадження уцивільній справіза позовомза первіснимпозовомОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та інтересах малолітнього сина, ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи: Приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Воронкова Олена Анатоліївна, Виконавчий комітет Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області як орган опіки та піклування, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу, Москівець В.А., про визнання майна спадковим та розподіл спадкового майна між спадкоємцями та зустрічними позовами ОСОБА_4 до ОСОБА_1 в своїх інтересах та інтересах малолітнього - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області, ОСОБА_5 , Виконавчий комітет Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області як орган опіки та піклування, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області, ОСОБА_6 , про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом та встановлення належності заповіту; ОСОБА_4 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 , треті особи: приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Полтавської області Воронкова Олена Анатоліївна, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Москівець В.А., про встановлення маси спадкового майна, визнання права власності на майно в порядку спадкування, встановлення факту належності заповіту.

Призначити справу до судового розгляду по сутіна 11 год. 00 хв. 16.04.2024 рокув приміщенні суду та встановити порядок дослідження доказів: заслухати вступні промови сторін, допитати приватного нотаріуса Москівця В.А. та експерта ОСОБА_8 та дослідити письмові докази у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А. Г. Потетій

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117849762
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —545/1290/19

Ухвала від 03.07.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 21.07.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Кіндяк І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні