Ухвала
від 20.03.2024 по справі 367/218/23
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/218/23

Провадження №2/367/1230/2024

УХВАЛА

Іменем України

20 березня 2024 року м. Ірпінь

Ірпінський міський суд Київської області в складі :

головуючого судді Третяк Я.М.,

за участі секретаря судового засідання Люліної О.С.,

прокурора Годлевської-Коновалової А.В.,

представника відповідача ТОВ «Євро Будінвест Груп» Щербини Л.А.,

представника третьої особи ОСОБА_1 ,

вирішивши у підготовчому засіданні у залі суду у м. Ірпінь клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп» - адвоката Щербини Л.А. про об`єднання позовів у справі за позовом керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державне підприємство «Київське лісове господарство», про усунення перешкод користування майном шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Ірпінського міського суду Київської області перебуває цивільна справа № 367/218/23 за позовом керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державне підприємство «Київське лісове господарство», про усунення перешкод користування майном шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки кадастровий номер 3210900000:03:005:0062.

Представником відповідача ТОВ «Євро Будінвест Груп» до суду подано клопотання про об`єднання в одне провадження вказаної справи разом зі справою, яка перебуває на розгляді Ірпінського міського суду Київської області, № 367/216/23 за позовом керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державне підприємство «Київське лісове господарство», про усунення перешкод користування майном шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки. Клопотання про об`єднання справ в одне провадження мотивувала тим, що предметом спору у справі № 367/216/23 є земельна ділянка кадастровий номер 3210900000:03:005:0063, позивачем оспорюються правочини щодо земельних ділянок з аналогічних підстав, суб`єктний склад сторін у вказаних справах є аналогічним, вказані справи пов`язані між собою поданими доказами, які є ідентичними. Вказане, на думку представника відповідача, свідчить про доцільність спільного розгляду цих справ.

Прокурор у судовому засіданні вважав об`єднання справ в одне провадження недоцільним, оскільки предметом спору в справах є різні земельні ділянки.

Представник третьої особи в судовому засіданні, з огляду на об`єднання в одне провадження іншої аналогічної справи, вважав доцільним задовольнити клопотання представника відповідача.

Представник Київської обласної державної адміністрації в судове засідання не прибув, повідомлявся про розгляд справи у встановленому законом порядку, подав до суду клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач ОСОБА_2 у судове засідання не прибув, повідомлявся про розгляд справи у встановленому законом порядку, причини неявки до суду не повідомив.

Враховуючи викладене, суд визнав можливим проведення підготовчого засідання за відсутності представника Київської обласної державної адміністрації та відповідача ОСОБА_2 .

Заслухавши клопотання про об`єднання справ в одне провадження, думку учасників процесу, суд дійшов наступного висновку.

За правилами частини першої, пункту 1 частини другої статті 188 ЦПК України в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги. Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача.

Об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ, як передбачено частиною третьою статті 188 ЦПК України.

Судом встановлено, що у справі № 367/218/23 та 367/216/23 позови пред`явлені одним й тим самим позивачем та одних й тих самих відповідачів, позовні вимоги пов`язані між собою підставою виникнення та поданими доказами, а тому згідно з правилом статті 188 ЦПК України справи підлягають об`єднанню.

За приписами частин восьмої та дев`ятої статті 188 ЦПК України справи, що перебувають у провадженні суду, в разі об`єднання їх в одне провадження передаються на розгляд судді, який раніше за інших суддів відкрив провадження у справі. Якщо провадження у справах було відкрито в один день, справи, в разі об`єднання їх в одне провадження, передаються на розгляд судді, який першим прийняв рішення про їх об`єднання.

Судом встановлено, що провадження в справі № 367/216/23 відкрито ухвалою судді Ірпінського міського суду Київської області Одарюка М.П. від 08.02.2023, тобто раніше, ніж відкрито провадження у справі № 367/218/23.

Враховуючи викладене, суд задовольняє клопотання представника відповідача в повному обсязі та передає справу № 367/218/23 на розгляд судді, який раніше відкрив провадження у справі № 367/216/23, для вирішення питання про об`єднання позовів.

Керуючись ст. ст. 188, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп» - адвоката Щербини Л.А. про об`єднання позовів у справі за позовом керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державне підприємство «Київське лісове господарство», про усунення перешкод користування майном шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки, - задовольнити.

Передати цивільну справу №. 367/218/23 за позовом керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державне підприємство «Київське лісове господарство», про усунення перешкод користування майном шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки судді Ірпінського міської суду Київської області Одарюку М.П., для вирішення питання про об`єднання з цивільною справою № 367/216/23 за позовом керівника Бучанської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Будінвест Груп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державне підприємство «Київське лісове господарство», про усунення перешкод користування майном шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Я.М.Третяк

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117860385
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —367/218/23

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні