Ухвала
від 11.03.2024 по справі 235/1764/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 235/1764/24

Провадження № 2/235/740/24

УХВАЛА

про передачу справи на розгляд іншому суду

11 березня 2024 року м. Покровськ

Суддя Красноармійськогоміськрайонного судуДонецької областіНазаренко Г.В.,розглянувши позовнузаяву ОСОБА_1 доОчеретинської селищноївійськової адміністраціїПокровського районуДонецької області,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору, ОСОБА_2 ,про визнанняправ забудовника, -

ВСТАНОВИЛА:

4березня 2024року ОСОБА_1 ,від іменіякого дієадвокат БулгаковаОксана Дмитрівна,через систему«Електронний Суд» звернувся до суду з вказаним позовом, в якому просить визнати за ним права і обов`язки забудовника на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті батька ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , з правом реєстрації та отримання документів, що посвідчують право власності.

Відповідно до ч.1 ст.30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини.

Отже, за правилами виключної підсудності спір за поданим позивачем позовом підлягає розгляду судом за місцезнаходженням спірного житлового будинку.

Вивченням позовної заяви та доданих до неї документів встановлено, що житловий будинок, права та обов`язки забудовника на який просить визнати позивач, розташований на території села Орлівка Очеретинської селищної громади Покровського району Донецької області, що не належить до територіальної підсудності Красноармійського міськрайонного суду Донецької області.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Розпорядженням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 02.09.2014 №2710/38-14 «Про визначення територіальної підсудності справ» територіальну підсудність судових справ Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області віднесено до територіальної підсудності Дружківського міського суду Донецької області.

Враховуючи викладене, дана цивільна справа підлягає передачі на розгляд Дружківському міському суду Донецької області, до територіальної юрисдикції якого вона належить.

Керуючись статтями 30, 31 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИЛА:

Цивільну справуза позовом ОСОБА_1 до Очеретинської селищної військової адміністрації Покровського району Донецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 , про визнання прав забудовника передати на розгляд Дружківському міському суду Донецької області (місцезнаходження 84200 м. Дружківка Донецької області, вул. Віталія Пилипенка, 45).

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи з підстав, зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу суду може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів безпосередньо до суду апеляційної інстанції в порядку, передбаченому статтями 354, 355 ЦПК України.

Суддя Г.В. Назаренко

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117862336
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнанняправ забудовника

Судовий реєстр по справі —235/1764/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Конопленко О. С.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Конопленко О. С.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Назаренко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні