Ухвала
від 03.04.2024 по справі 235/1764/24
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 235/1764/24

Провадження № 2/229/1175/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

03 квітня 2024 р. м. Дружківка Донецької області

Суддя Дружківськогоміського судуДонецької областіКонопленко О.С.,ознайомившись зматеріалами цивільноїсправи запозовною заявою ОСОБА_1 до Очеретинської селищної військової адміністрації Покровського району Донецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 , про визнання прав забудовника,

В С Т А Н О В И В :

04 березня 2024 року ОСОБА_3 , яка діє в інтересах ОСОБА_1 , місце реєстрації якого: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , звернулась до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області з позовною заявою до Очеретинської селищної військової адміністрації Покровського району Донецької області,місцезнаходження якої:86020,Донецька область,Ясинуватський район,с.Очеретине,вул.Первомайська,буд.12,ЄДРПОУ 44333891, третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог ОСОБА_2 ,місце реєстраціїякої: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , в якій просить визначити за позивачем права і обов`язки забудовника на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, розташований за адресою: АДРЕСА_2 в порядку спадкування за законом після смерті батька ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , з правом реєстрації та отримання документів, що посвідчують право власності.

02 квітня 2024 року до Дружківського міського суду Донецької області з Красноармійського міськрайонного суду Донецької області надійшла дана цивільна справа на розгляд за підсудністю.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 02 квітня 2024 року справу розподілено у провадження судді Дружківського міського суду Донецької області Конопленко О.С.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються, при цьому справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа у відповідності до вимог пункту 2 частини 4 статті 274 ЦПК України не може бути розглянута у порядку спрощеного позовного провадження, у зв`язку з чим її слід розглядати за правилами загального позовного провадження, про що у відповідності до вимог статті 277 зазначити в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Таким чином позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження, з метою виконання вимог передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Також з метою повного та всебічного розгляду справи, дотримання розумних строків розгляду справи, суд при відкритті провадження у справі вважає за необхідне витребувати у Першої покровської державної нотаріальної контори інформацію щодо, наявності спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , додавши до копії ухвали відповідний запит, складений за формою, наведеною в додатку 10 «Положення про Спадковий реєстр», оскільки сторони не мають можливості отримати зазначені докази поза судової процедури через те, вони є відповідно до статті 8 Закону України «Про нотаріат» нотаріальною таємницею.

На підставі викладеного, керуючись.ст. 19, 81, 187, 274, 277, 279 ЦПК України,п.п. 9, 15.5 ч. 1 Розділу XIІІ Перехідних Положень ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Очеретинської селищної військової адміністрації Покровського району Донецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 , про визнання прав забудовника та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі.

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовчезасідання на 11 годину 00 хвилин 29 квітня 2024 року, яке відбудеться в приміщенні Дружківського міського суду Донецької області (Донецька область, м. Дружківка, вул. Віталія Пилипенка, 45).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Повідомити учасниківсправи проможливість ознайомитисьз правамита обов`язкамиучасника справи,одержати інформаціющодо справи,а такожусю іншунеобхідну інформаціюв розділі«Громадянам» наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни вмережі Інтернетза посиланням:https://dr.dn.court.gov.ua.

Витребувати вПершій покровській державній нотаріальній конторі відомості чи відкривалась спадкова справа після смерті ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та надати відповідні інформаційні довідки зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право спадщини за законом і заповіти/спадкові договори).

Копію ухвали суду з відповідним запитом, складеним за формою, наведеною в додатку 10 «Положення про Спадковий реєстр», направити до Першої покровської державної нотаріальної контори (85300, Донецька область, місто Покровськ, площа Шибанкова, будинок 13) для виконання.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (ч. 7 ст. 84 ЦПК України).

Роз`яснити, що згідно ч. 8 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом, до яких відносяться тимчасове вилучення доказів для дослідження судом (ст. 146 ЦПК України) та штраф (ст. 148 ЦПК України).

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з правами та обов`язками учасника справи, одержати інформацію щодо справи, а також усю іншу необхідну інформацію в розділі «Громадянам» на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://dr.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Конопленко

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118097602
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання прав забудовника

Судовий реєстр по справі —235/1764/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Конопленко О. С.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Конопленко О. С.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Назаренко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні