Ухвала
від 16.01.2024 по справі 479/22/24
КРИВООЗЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

479/22/24

2/479/170/24

У Х В А Л А

16 січня 2024 року смт.Криве Озеро

Суддя Кривоозерського районного суду Миколаївської області Репушевська О.В., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 доКомунального закладу"Березківськиймистецький ліцей" Миколаївськоїобласної ради про зменшення розміру аліментів,

в с т а н о в и л а :

ОСОБА_1 звернувся досуду зпозовною заявоюдо КЗ"Березківськиймистецький ліцей" Миколаївськоїобласної радипро зменшення розміру аліментів.

Вирішуючи питання про визначення порядку здійснення провадження у цій справі, суд виходить з того, що зазначений спір про зміну розміру аліментів, а тому відповідно до вимог ст.19, ст.274 ЦПК України, справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Зважаючи на наведене та ознайомившись з матеріалами справи, беручи до уваги зміст позовної заяви, категорію і складність справи, обсяг та характер доказів у справі, суд вважає за доцільне провести розгляд цивільної справи №479/22/24 про зменшення розміру аліментів, у порядку спрощеного провадження з повідомленням сторін.

Положеннями ч.1,3 ст. 279ЦПК України розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими ЦПК України для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у главі 10 цього Кодексу.

Згідно положень ч.3 ст.53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі, встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За такихобставин вважаюнеобхідним залучитидо участів справів якостітретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруПерший відділдержавної виконавчоїслужби уПервомайському районіМиколаївської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса).

Керуючись ст.ст.2-4, 7, 11-13, 19, 23, 28, 174-180, 187, 190, 191, 258-261, 272-279, 351-355, підпунктом15.5 пункту1 розділу XIII "Перехідні положення" ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и л а :

Залучити доучасті всправі вякості третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору Перший відділдержавної виконавчоїслужби уПервомайському районіМиколаївської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса).

Відкрити провадженняу цивільнійсправі №479/22/24за позовом ОСОБА_1 до Комунальногозакладу "Березківськиймистецький ліцей" Миколаївської обласної ради,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруПерший відділдержавної виконавчоїслужби уПервомайському районіМиколаївської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса), про зменшення розміру аліментів.

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити перше судове засідання у цивільній справі №479/22/24 на 18березня 2024року о10.00год. в приміщенні Кривоозерського районного суду Миколаївської області за адресою:Миколаївська область Кривоозерський район смт.Криве Озеро вул.Шевченка, 1 А.

Копії цієї ухвали направити учасникам справи, а відповідачеві також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачеві 15-денний строк з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву з викладенням заперечення проти позову, роз`яснивши, що:

- відзив на позов подається в порядку, визначеному ст.ст.178, 191 ЦПК України;

- копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана позивачеві одночасно з надісланням відзиву до суду;

- до відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, та документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів Позивачеві.

- у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Встановити:

Позивачу 5-деннийстрок для наданнясуду івідповідачу відповідіна йоговідзив з дня отримання такого відзиву, роз`яснивши, що відповідь на відзив подається в порядку, визначеному ст.179 ЦПК України, копія відповіді та доданих до неї документів повинна бути надіслана відповідачу одночасно з надісланням відповіді до суду;

Відповідачу 5-деннийстрок для поданнясуду іпозивачу запереченняна зазначенувідповідь з дня отримання копії такої відповіді, роз`яснивши, що заперечення подається в порядку, визначеному ст.180 ЦПК України, копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана позивачу одночасно з надісланням заперечення до суду.

Роз`яснити сторонам, що подання зазначених документів (відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив та заперечення) є правом учасників справи, а не їх обов`язком (ч.4 ст.174 ЦПК України).

Роз`яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають права та обов`язки, встановлені ст.43 ЦПК України.

Запропонувати Першому відділудержавної виконавчоїслужби уПервомайському районіМиколаївської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса) до відкриття першого судового засідання подати письмові пояснення щодо позову.

Роз`яснити учасникам справи, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім встановлених законом випадків; кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій (частини перша, третя, четверта статті 12 ЦПК України).

Отримати інформацію щодо справи учасники справи можуть на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, а саме: на офіційному веб-сайті Кривоозерського районного суду Миколаївської області: https://court.gov.ua/sud1415/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117863177
СудочинствоЦивільне
Сутьзменшення розміру аліментів

Судовий реєстр по справі —479/22/24

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні