Ухвала
від 25.03.2024 по справі 699/490/24
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 699/490/24

Номер провадження 2-о/699/43/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження

25.03.2024 м. Корсунь-Шевченківський

Суддя Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області Літвінова Г.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ),

заінтересовані особи: орган опіки та піклування Корсунь-Шевченківської міської ради (адреса місцезнаходження: вул. Шевченка, 42, м. Корсунь-Шевченківський, Черкаський район, Черкаська область, 19402),

ОСОБА_2 (адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_1 ),

про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

УСТАНОВИВ:

До Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області у порядку окремого провадження звернулася адвокат Перебийніс Світлана Миколаївна в інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Корсунь-Шевченківської міської, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Заявник просить визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановити над нею опіку та призначити її опікуном.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справу передано на розгляд судді Літвіновій Г.М.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суд зазначає наступне. Відповідно до ч. 3 ст. 264 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 175, 177, 318 ЦПК України, відповідно до положень ст. 295 ЦПК України підсудна Корсунь-Шевченківському районному суду Черкаської області.

Підстав для повернення заяви, відмови у відкритті провадження у справі та залишення заяви без розгляду не встановлено. З огляду на вказане, а також особливості розгляду заяв про визнання фізичної особи недієздатною чи обмеження цивільної дієздатності, вважаю за можливе відкрити провадження у справі та призначити її до судового розгляду за правилами окремого провадження.

Ураховуючи, що розгляд справ про визнання фізичної особи недієздатною відповідно до ч.5 ст. 293 ЦПК України проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, та відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_2 адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно ОСОБА_2 у справі про визнання її недієздатною, суд вважає за необхідне залучити адвоката через Смілянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

До заяви про визнання фізичної особи недієздатною адвокат Перебийніс С.В. додала клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати у КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» довідку про стан здоров`я (діагнози, час хвороби, можливість себе самостійно обслуговувати) та оригінал медичної карточки ОСОБА_2 , мотивуючи своє клопотання тим, що заявнику відмовлено у наданні цих документів з посиланням на конфіденційність медичної документації особи.

Відповідно до ч.3 ст. 84 ЦПК України суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника заявника адвоката Перебийніс С.В., оскільки вказане забезпечить повне, всебічне та об`єктивне з`ясування судом обставин справи, задля ухвалення законного рішення у ній.

На підставі наведеного, керуючись ст. 187, 316, 318 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Корсунь-Шевченківської міської ради, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна та відкрити провадження у цивільній справі.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження судом у складі одного судді і двох присяжних.

Судове засідання призначити на 09.04.2024 на 09:00 год у залі судових засідань №1 Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області за адресою: вул.О. Веділіна, 61/4, м.Корсунь-Шевченківський, Черкаська область.

Залучити до участі в справі адвоката особи, стосовно якої розглядається справа - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт № НОМЕР_1 , виданий 22.07.2021, орган, що видав 7122, РНОКПП НОМЕР_2 , адреса зареєстрованого місця проживання - АДРЕСА_1 .

Смілянському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечити участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, у судовому засіданні в приміщенні Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області, за адресою: вул. О. Веділіна, 61/4, м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

Витребувати у КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» Корсунь-Шевченківської міської ради (місцезнаходження: вул. Ярослава Мудрого, 120, м. Корсунь-Шевченківський, Черкаський район, Черкаська область) довідку про стан здоров`я (діагнози, час хвороби, можливість себе самостійно обслуговувати) та оригінал медичної карточки (за наявності медичну картку у лікаря-психіатра) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт № НОМЕР_1 , виданий 22.07.2021, орган, що видав 7122, РНОКПП НОМЕР_2 , адреса зареєстрованого місця проживання - АДРЕСА_1 .

Витребувані докази мають бути направлені в строк до 05.04.2024 на адресу Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області за адресою: вул.О. Веділіна, 61/4, м.Корсунь-Шевченківський, Черкаська область, 19402.

У разі неможливості подати докази, які витребовує суд, або відсутності можливості подати такі докази у встановлений строк, особа має повідомити про це суд (із зазначенням причин) протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб, у тому числі особу, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, в тому числі

- Смілянському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (місцезнаходження - 20700, Україна, Черкаська область, м. Сміла, вул. Соборна, 96-А, електронна адреса - smila.cherkasy@legalaid.ck.ua),

- КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» Корсунь-Шевченківської міської ради (місцезнаходження: вул. Ярослава Мудрого, 120, м. Корсунь-Шевченківський, Черкаський район, Черкаська область).

Заінтересованим особам - органу опіки та піклування Корсунь-Шевченківської міської ради, ОСОБА_2 , одночасно з копією ухвали надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити заінтересованим особам про необхідність їх участі у судовому засіданні. У разі неможливості участі у розгляді справи заінтересованим особам до 08.04.2024 надати письмову заяву про слухання справи без їх участі із зазначенням своєї позиції щодо задоволення вимог заяви.

Роз`яснити, що згідно зі ст. 212 ЦПК України учасники справи, у тому числі особа, щодо якої розглядається справа про визнання фізичної особи недієздатною, мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Учасники справи, які зареєстрували електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Учасники справи мають можливість отримати інформацію щодо руху справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки: http://court.gov.ua/sud2310/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяЛітвінова Г. М.

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117869286
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —699/490/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні