Ухвала
від 25.03.2024 по справі 214/9610/23
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/9610/23

2/214/864/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

25 березня 2024 року м. Кривий Ріг

Суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Чернова Н.В., дослідивши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Зеленкіна Наталія Григорівна, до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Виконавчий комітет Саксаганської районної у місті ради про встановлення порядку користування квартирою, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовною заявою, в подальшому уточнивши її зміст, в якій просить суд встановити порядок користування квартирою АДРЕСА_1 наступним чином: виділити в користування йому житлову кімнату площею 12, 5 кв.м., відповідачам ОСОБА_2 , ОСОБА_3 виділити в користування кімнати 12, 8 кв.м, 17, 7 кв. м. з оформленням окремих особових рахунків на оплату комунальних послуг; залишити в спільному користуванні приміщення кваритири: коридор 5, 1 кв. м., ванну 2, 3 кв.м, туалет 1, 1 кв.м, кухню 6,9 кв. м, кладовку 0, 3 кв. м.

На виконання вимоги ч. 6 ст. 187 ЦПК України, на адресу суду надійшли відповіді від Центру адміністративних послуг «Віза» Виконавчого комітету Криворізької міської ради, з яких слідує, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з 10.12.1991 року та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з 07.08.2007 року, зареєстровані за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до ч.1ст.187 ЦПК України, суд відкриває провадження у справі за позовною заявою за відсутності підстав для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження.

Судом встановлено, що позовна заява згідно з ч.1ст. 27 ЦПК Українипідсудна Саксаганському районному суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської областіза зареєстрованим місцем проживання відповідача, подана з додержанням вимог ст.ст. 175,177 ЦПК України, підстави для її повернення, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Враховуючи незначний рівень складності справи, предмет позову, суддя вважає, що в розумінні ст. 19, ст.ст. 274,279 ЦПК Українидана справа є малозначною, а характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення її розгляду в порядку загального позовного провадження, у зв`язку з чимсправа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до положень ст.187 ЦПК України, сторонам слід роз`яснити вимоги ст.ст.178-180 ЦПК України, а саме строк для подання відповідачами відзиву на позов, строки для подання відповіді на відзив та заперечень, оскільки справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст.4, 13, 14, ст.19, 27, 33, 175, 177, 187, 260, 261, 274, 277, 279 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Зеленкіна Наталія Григорівна, до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Виконавчий комітет Саксаганської районної у місті ради про встановлення порядку користування квартирою.

Розгляд цивільної справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судовий розгляд справи на 11годин 00хвилин 21травня 2024року в приміщенні Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за адресою: вул. Демиденка 3-а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, зал судових засідань №3, ІІ поверх.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

Згідно з ч.8 ст.178 ЦПК України, у разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причини суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У випадку подання відзиву на позов, встановити позивачу п`ятиденний строк, з дня його отримання, для подання відповіді на відзив, який повинен відповідати вимогам встановленим частинами третьою - п`ятою статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

У випадку подання відповіді на відзив, встановити відповідачам п`ятиденний строк, з дня її отримання, для подання заперечення, до яких застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, копія яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву протягом п`яти днів з дня отримання копії позовної заяви та доданих до неї документів, але не більш, ніж до початку судового розгляду справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади за посиланням http://court.gov.ua/fair/sud0435/ за номером справи.

Копію ухвали суду надіслати всім учасникам справи, та одночасно з копією ухвали надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів відповідачам та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Чернова

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117872946
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них

Судовий реєстр по справі —214/9610/23

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Чернова Н. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Чернова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні