Ухвала
від 25.03.2024 по справі 204/1540/21
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/3918/24 Справа № 204/1540/21 Суддя у 1-й інстанції - Черкез Д.Л. Суддя у 2-й інстанції - Городнича В. С.

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

25 березня 2024 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої судді - Городничої В.С.,

суддів: Петешенкової М.Ю., Лопатіної М.Ю.,

ознайомившись зматеріалами справита заслухавшидоповідь судді-доповідачаГородничої В.С.,про проведенняпідготовчих дійза апеляційноюскаргою представника ОСОБА_1 адвоката ВолинецьТетяни Вікторівни на рішення Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 17 січня 2024 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_1 , третя особа - Служба у справах дітей Слобожанської селищної ради про визнання договорів недійсними, визнання права власності та витребування майна з чужого незаконного володіння,-

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Красногвардійського районногосуду м.Дніпропетровськавід 17січня 2024року позовнівимоги ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_1 ,третя особа-Служба усправах дітейСлобожанської селищноїради провизнання договорівнедійсними,визнання прававласності тавитребування майназ чужогонезаконного володіння,задоволено частково (т. 3 а.с. 230-239).

Не погодившись з таким рішенням суду першої інстанції, адвокат Волинець Т.В., яка діє в інтересах ОСОБА_1 21.02.2024 року подала апеляційну скаргу безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду, що підтверджується штампом вхідної кореспонденції суду (т. 4 а.с. 1-11), тобто в межах строку на апеляційне оскарження, передбаченого ст. 354 ЦПК України, оскільки повний текст складено 22.01.2024 року.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 23 лютого 2024 року витребувано з Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська цивільну справу №204/1540/21 (т. 4 а.с. 29).

Матеріали цивільної справи №204/1540/21 надійшли до Дніпровського апеляційного суду 07.03.2024 року, що підтверджується штампом вхідної кореспонденції суду (т. 4 а.с. 31).

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 12 березня 2024 року вищевказану апеляційну скаргу залишено без руху (т. 4 а.с. 32-33).

20 березня 2024 року на виконання ухвали суду від 12.03.2024 року адвокат Волинець Т.В., яка діє в інтересах ОСОБА_1 подала безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду заяву про усунення недоліків апеляційної скарги, що підтверджується штампом вхідної кореспонденції суду. Разом із заявою також надала апеляційну скаргу в новій редакції.

Заподачу апеляційноїскарги апелянтомсплачено судовийзбір урозмірі 1816,80 грн, що відповідає п.п. 6 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір». Судовий збір зараховано до спеціального фонду Державного бюджету України, що підтверджується випискою про зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Апеляційна скарга відповідає вимогамст. 356 ЦПК України.

Підстав для залишення апеляційної скарги без руху, повернення чи відмови у відкритті апеляційного провадження немає.

Апеляційний суд звертає увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС«Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку.

З 18 жовтня 2023 року введено в дію Закон від 29 червня 2023 №3200-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Відповідно до ч. 6ст. 14 ЦПК України,адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку.

Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи.

Згідно матеріалів справи та відомостей АСДС у адвоката Спасової І.Г., яка діє в інтересах ОСОБА_3 та адвоката Волинець Т.В., яка діє в інтересах ОСОБА_1 наявні зареєстрованіЕК вЄСІТС.

Згідно матеріалів справи та відомостей АСДС у ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_1 відсутні зареєстровані ЕК в ЄСІТС.

Також, Дніпровський апеляційний суд вважає за необхідне зауважити, що реєстрація ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_1 вЄСІТС абоїї окремійпідсистемі (модулі),що забезпечуєобмін документами, є добровільною.

Апеляційний суд вважає за необхідне зауважити, що згідно данихАСДС відсутнівідомості щодонаявності електронногокабінету Слобожанськоїселищної радиДніпровського районуДніпропетровської областідо складуякої входитьслужба усправах дітейСлобожанської селищноїради,яка єстороною уданій справів ЄСІТС або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, реєстрація якого у відповідності до вимог ч. 6 ст. 14 ЦПК України для них є в обов`язковому порядку.

Більше інформації за посиланням https://wiki.court.gov.ua/pages/viewpage.action?pageId=5964502.

Зареєструвати електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно- телекомунікаційній системі (адреса в мережі Інтернет https://id.court.gov.ua/).

Зареєструватися в підсистемі "Електронний кабінет" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (адреса в мережі Інтернет https://cabinet.court.gov.ua/login).

Також, відповідно до ст. ст.2,12,212 ЦПК України Дніпровський апеляційний суд повідомляє про наявність технічної можливості учасникам справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення апеляційного суду.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У заяві необхідно зазначити обраний для участі в режимі відеоконференції суд, або про участь у судовому засіданні поза межами суду за допомогою власного технічного засобу.

Ризики технічної неможливості участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Керуючись ст. ст.357-359,360,361 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадженняза апеляційноюскаргою представника ОСОБА_1 адвоката ВолинецьТетяни Вікторівни на рішення Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 17 січня 2024 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_1 , третя особа - Служба у справах дітей Слобожанської селищної ради про визнання договорів недійсними, визнання права власності та витребування майна з чужого незаконного володіння.

Розпочати підготовчі дії для призначення справи до розгляду в апеляційному суді.

В порядку підготовки справи до апеляційного розгляду, надіслати учасникам справи копію даної ухвали разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Надати строк для подання учасникам справи відзиву на апеляційну скаргу протягом 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження.

До відзиву додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4803/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням https://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: В.С. Городнича

Судді: М.Ю. Петешенкова

М.Ю. Лопатіна

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117874226
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договорів недійсними, визнання права власності та витребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —204/1540/21

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні