Ухвала
від 25.03.2024 по справі 333/2690/24
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа №333/2690/24

Провадження №2/333/2703/24

У Х В А Л А

про відкриття загального позовного провадження у цивільній справі

25 березня 2024 року м.Запоріжжя

Комунарський районний суд м.Запоріжжя у складі: судді Тучкова С.С., розглянувши матеріали цивільної справи №333/2690/24 за позовом ОСОБА_1 , яка зареєстрованаза адресою: АДРЕСА_1 , до Запорізької міської ради, яка знаходитьсяза адресою:м.Запоріжжя,пр-тСоборний,буд.206, про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, третя особа Шоста запорізька державна нотаріальна контора, яка знаходиться за адресою: м.Запоріжжя, вул.Чумаченка, буд.25-Б,-

В С Т А Н О В И В:

22 березня 2024 року в провадження судді Комунарського районного суду м.Запоріжжя Тучкова С.С. надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Запорізької міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, третя особа Шоста запорізька державна нотаріальна контора.

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 ЦПК України.

Згідно з вимогами ЦПК України зазначена позовна заява підсудна Комунарському районному суду м.Запоріжжя. Заява подана і оформлена в порядку, встановленому ст.ст.175-177 ЦПК України. Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Враховуючи вимогич.4ст.274ЦПК України,оскільки спірпо справівиник щодоспадкування,вказана справане можебути розглянутав порядкуспрощеного позовногопровадження,а томуїї розглядслід здійснюватиза правиламизагального позовногопровадження.З наведенихвище підстав,позовну заявунеобхідно прийнятидо розгляду, відкрити провадження у справі та з метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України призначити підготовче засідання.

Будь-яких інших клопотань, заяв у письмовій формі разом із позовною заявою позивачем до суду подано не було.

Керуючись ст.ст.19, 187, 274 ЦПК України, суд-

П О С Т А Н О В И В:

1. Відкрити провадження у цивільній справі №333/2690/24 за позовом ОСОБА_1 до Запорізької міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, третя особа Шоста запорізька державна нотаріальна контора.

2. Розглядати справу за правилами загального позовного провадження і з метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

3. Призначити підготовче засідання у відкритому судовому засіданні в залі Комунарського районного суду м.Запоріжжя за адресою: м.Запоріжжя, вул.Європейська, буд. 7, на 10-30 годину 06 травня 2024 року з повідомленням учасників справи.

4. Копію ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачу та третім особі також копію позовної заяви та доданих до неї документів.

5. Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, всіх письмових та електронних доказів, висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідача одночасно з наданням до суду відзиву надіслати його копію та додані до нього документи (належним чином засвідчені копії доказів) іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Також роз`яснити відповідачу, що він має право у строк для подання відзиву пред`явити зустрічний позов, який повинен відповідати вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

6. Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подачі пояснень щодо позову і десятиденний строк здня врученнякопії відзивувідповідача дляподачі поясненьщодо відзиву,які повиннівідповідати вимогамч.ч.3-6ст.178,ст.181ЦПК України,всіх письмовихта електроннихдоказів,що підтверджуютьаргументи іміркування напідтримку абозаперечення протипозову або відзиву відповідно.

Зобов`язати третю особу одночасно з наданням до суду пояснень щодо позову або відзиву надіслати їх копію та додані до них документи іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право надати відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

7. Встановити позивачеві п`ятиденний строк з дня вручення відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

8. Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178, ст.180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження.

9. Роз`яснити учасникам справи про наявність у них прав та обов`язків, визначених ст.ст.43, 44, 49 ЦПК України, зокрема, що позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), а відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Крім того, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання. Також роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (відзиву на позовну заяву; відповіді на відзив; заперечень; пояснень щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст.83 ЦПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Суд не бере до уваги докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію про стан розгляду справи в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud0812/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Комунарського районного суду

м.Запоріжжя С.С. Тучков

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117874943
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини,

Судовий реєстр по справі —333/2690/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні