Ухвала
від 25.03.2024 по справі 734/1214/24
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/486/24 Справа № 734/1214/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

25 березня 2024 року смт Козелець

Суддя Козелецького районного суду Чернігівської області Домашенко Ю.М., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Козелецької селищної ради, Козелецької державної нотаріальної контори, Комунального підприємства «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради про визнання свідоцтва про право власності на спадщину за заповітом недійсним, скасування реєстрації права власності в органах БТІ та визнання права власності на спадкове майно за заповітом,-

встановив:

ОСОБА_1 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (проживаєза адресою: АДРЕСА_2 )звернулися доКозелецького районногосуду Чернігівськоїобласті зпозовною заявоюдо Козелецькоїселищної радиЧернігівського районуЧернігівської області(17000,Чернігівська область,Чернігівський район,смт.Козелець,вул.Соборності,буд.27),Козелецької державноїнотаріальної контори(17000,Чернігівська область,Чернігівський район,смт.Козелець,вул.Соборності,буд.86-Б),Комунального підприємства«Ніжинське міжміськебюро технічноїінвентаризації» Чернігівськоїобласної ради(16600,Чернігівська область,м.Ніжин,вул.Покровська,буд.18) провизнання свідоцтвапро правовласності наспадщину зазаповітом недійсним,скасування реєстраціїправа власностів органахБТІ тавизнання прававласності наспадкове майноза заповітом.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175-177 ЦПК України. Справа підсудна Козелецькому районному суду Чернігівської області. Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження не встановлено.

Позовна заява підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Позивачем до позовної заяви заяв чи клопотань, вирішення яких не потребує виклику сторін, не додано.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, -

ухвалив:

Відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Козелецької селищної ради, Козелецької державної нотаріальної контори, Комунального підприємства «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради про визнання свідоцтва про право власності на спадщину за заповітом недійсним, скасування реєстрації права власності в органах БТІ та визнання права власності на спадкове майно за заповітом.

Призначити у справі підготовче судове засідання на 16.00год.25.04.2024 в приміщенні Козелецького районного суду Чернігівської області (17000, смт. Козелець, вул. Свято-Преображенська, 7 Чернігівської області).

У судове засідання викликати сторони.

Роз`яснити відповідачу його право на подання до суду відзиву на позовну заяву, який за формою та змістом має відповідати вимогамстатті 178ЦПКУкраїни та доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачу її право на подання до суду відповіді на відзив протягом 5 (п`яти) днів з дня його отримання та відповідачуйого право на подання своїх заперечень.

Копію ухвали про відкриття загального позовного провадження у справі надіслати сторонам.

Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет https://kz.cn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.М. Домашенко

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117877171
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності на спадщину за заповітом недійсним, скасування реєстрації права власності в органах БТІ та визнання права власності на спадкове майно за заповітом

Судовий реєстр по справі —734/1214/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні