Ухвала
від 25.03.2024 по справі 376/559/24
СКВИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/559/24

Провадження № 2-о/376/85/2024

У Х В А Л А

про призначення заяви до розгляду

"25" березня 2024 р. Суддя Сквирського районного суду Київської області Батовріна І.Г. розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Служба у справах дітей Сквирської міської ради про усиновлення дитини,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Служба у справах дітей Сквирської міської ради про усиновлення дитини.

Відповідно до ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про усиновлення.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Подана заява відповідає вимогам статей 310, 311 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 1 ст. 313 ЦПК України, суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади, а також дитини, якщо вона за віком і станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення, з викликом заінтересованих та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати.

Згідно ч.3 ст. 313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

Також суд, дослідивши матеріали заяви, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі заінтересованої особи ОСОБА_3 , яка є матір`ю неповнолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки рішення суду у справі може вплинути на її права чи обов`язки.

Оскільки, порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами ст. 53 ЦПК України, що регулює порядок залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

За таких обставин вказану цивільну справу про усиновлення належить розглядати в закритому судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 187, 311,311,318,260 ЦПК України

постановив :

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Служба у справах дітей Сквирської міської ради, ОСОБА_3 про усиновлення дитини.

Розгляд справи проводити за правилами окремого провадження у закритому судовому засіданні 16 квітня 2024 року о 10 год. 00 хв.

У судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб. Роз`яснити учасникам справи, що справи окремого провадження суд розглядає з їхньою участю.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 313 ЦПК України розгляд справи проводити з участю неповнолітньої дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заінтересовані особи мають право подати суду письмові пояснення щодо заявлених вимог, з посиланням на докази, якими такі пояснення обґрунтовуються.

Розгляд справи проводити судом у складі судді та двох присяжних.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя І.Г. Батовріна

СудСквирський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117881260
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —376/559/24

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні