Рішення
від 22.03.2024 по справі 200/7459/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 березня 2024 року Справа№200/7459/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Зеленова А.С., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) учасників справи справу № 200/7459/23 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Акціонерного товариства «ДТЕК Добропільська ЦЗФ» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, -

В С Т А Н О В И В:

22 грудня 2023 року Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (далі - позивач) звернулось до суду з позовом до Акціонерного товариства «ДТЕК Добропілля ЦЗФ» (далі - відповідача) про стягнення заборгованості, в якому просить суд : стягнути заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначенихна пільгових умовах, по Списку №2 за період листопад 2022 листопад 2023 в сумі 2381 775,46 грн.

У позові зазначив, що відповідач як страхувальник перебуває на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області. На підставі розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пункту «б» статті 13 Закону «Про пенсійне забезпечення» та частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування», управлінням визначено розмір витрат, які підлягають відшкодуванню за рахунок відповідача у зв`язку з виплатою та доставкою пенсій. Відповідно до щомісячних розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №2 за листопад 2022 - листопад 2023 року, сформованих територіальними органами ПФУ, за відповідачем рахується заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій по пенсіонерах за списком №2 за вказаний період на суму 2381 775,46 грн. Вказав, що на адресу відповідача направлялись розрахунки сум фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій. Станом на 20 грудня 2023 року відповідачем не сплачено означену суму заборгованості, розрахунки у встановлений законодавством строк не оскаржені. У зв`язку з чим, позивач просить у судовому порядку стягнути з відповідача зазначену суму заборгованості.

Ухвалою суду від 27 грудня 2023 року залишено без руху позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Акціонерного товариства «ДТЕК Добропільська ЦЗФ» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій. Надано позивачу термін протягом десяти днів, починаючи з наступного дня після отримання цієї ухвали, впродовж якого позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви шляхом надання до суду : позовної заяви із зазначенням відомих номерів засобів зв`язку та адреси електронної пошти стосовно відповідача, відомостей про наявність/відсутність електронного кабінету стосовно позивача та його представника, відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

05 січня 2024 року від позивача до суду надійшов адміністративний позов із зазначенням відомих номерів засобів зв`язку та адреси електронної пошти стосовно відповідача, відомостей про наявність електронного кабінету стосовно позивача, відомостей щодо наявності у позивача оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Отже, вимоги ухвали суду від 27 грудня 2023 року були виконані позивачем.

Ухвалою суду від 09 січня 2024 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №200/7459/23, встановлено відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження у справі, для подання відзиву на позовну заяву.

Ухвала суду від 09 січня 2024 року доставлена до електронного кабінету сторін 11 січня 2024 року, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа.

07 березня 2024 року до суду найійшов відзив на позов разом із клопотанням щодо розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 13 березня 2024 року через подання відзиву поза межами строку, відзив на позовну заяву було повернуто без розгляду відповідачу.

Ухвалою суду від 13 березня 2024 року клопотання відповідача щодо розгляду справи за правилами загального провадження по справі №200/7459/23 залишено без задоволення.

Одночасно суд вважає за необхідне зауважити наступне. Як вже зазначалося вище, відповідно до ухвали від 9 січня 2024 року про відкриття провадження у справі з урахуванням її отримання відповідачем 11 січня 2024 року останній мав подати відзив на позов до 27 січня 2024 року. Однак відзив на позов був поданий відповідачем лише 7 березня 2024 року, із значним пропущенням процесуального строку, без подання клопотання про його поновлення.

Отже, відповідач правом на подання відзиву на позов відповідно до статті 162 КАС України чи заяви про продовження процесуального строку на подання відзиву у встановлений судом 15-денний строк не скористався.

Ухвалою суду від 13 березня 2024 року через подання відзиву поза межами строку, відзив на позовну заяву було повернуто без розгляду відповідачу. Однак і станом на 22 березня 2024 року, тобто на протязі десятиденного строку після повернення відзиву, він відповідачем разом з клопотанням про поновлення строку суду не направлявся.

Таким чином, судом вживались заходи з приводу надання відповідачу достатнього строку на подання відзиву на позов, заяви про поновлення процесуального строку на подання відзиву, однак правом на таке подання, в тому числі повторно, відповідач не скористався.

Дослідивши докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, вирішивши питання, чи мали місце обставини, якими обґрунтовувалися вимоги, та якими доказами вони підтверджуються, чи є інші фактичні дані, які мають значення для вирішення справи, та докази на їх підтвердження, яку правову норму належить застосувати до цих правовідносин, судом встановлено наступне.

Позивач, Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, код ЄДРПОУ 13486010, є юридичною особою, зареєстровано за адресою: 84100, Донецька область, м. Слов`янськ, пл. Соборна, 3.

Позивач має організаційно-правову форму - орган державної влади, в розумінні Кодексу адміністративного судочинства є суб`єктом владних повноважень, здійснює свої повноваження відповідно до Положення про головні управління Пенсійного фонду України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, затверджене Постановою правління Пенсійного фонду України 22.12.2014 № 28-2.

Відповідач Акціонерне товариство «ДТЕК Добропільська ЦЗФ» адреса вул. Київська, 1, м. Добропілля, Донецька обл., 85001, ЄДРПОУ00176472. Відповідач є платником страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, знаходиться на обліку позивача.

Відповідно до статті 67 Конституції України, кожен повинен сплачувати податки і збори у порядку і розмірах, встановлених законом.

Підприємство зареєстроване у пенсійному фонді та є платником страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до абзацу 1 пункту 2 розділу XV Прикінцеві положення Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування від 09.07.2003 №1058-ІV (далі Закон №1058-ІV) пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, які відповідно до цього Закону мають право на пенсію на пільгових умовах, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, пенсії призначаються за нормами цього Закону (абзац 2 пункту 2 розділу XV Прикінцеві положення Закону №1058-ІV).

З огляду на це абзацами 3, 4 пункту 2 розділу XV Прикінцеві положення Закону № 1058-ІV передбачено, що покриття витрат Пенсійного фонду на виплату і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах відповідно до статей 13 і 14 3акону України Про пенсійне забезпечення до набрання чинності Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій та призначених відповідно до частин другої і третьої статті 114 цього Закону до досягнення пенсійного віку, визначеного статтею 26цього Закону, здійснюється у такому порядку: підприємства та організації (крім сільськогосподарських товаровиробників, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені підпунктом 4пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України) вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, крім тих, які були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України; на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, а також на інших роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до частини другої статті 114 цього Закону, - до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону за раніше діючим порядком.

Крім того, постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 №21-1 затверджено Інструкцію про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України (далі Інструкція №21-1), згідно з положеннями пункту 1.2 розділу 1 якої [...] інструкція визначає також процедуру відшкодування підприємствами витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Питання відшкодування підприємствами витрат Пенсійного фонду України на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, врегульовано розділом 6 Інструкції №21-1.

За змістом пунктів 6.4, 6.5 розділу 6 Інструкції №21-1 розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону (згідно з додатками 6 та7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом місяця з новопризначених (перерахованих) пенсій. Розрахунки формуються програмними засобами Інтегрованої комплексної інформаційної системи (ІКІС) Пенсійного фонду України до 01 січня поточного року та протягом місяця з дня прийняття рішення про призначення нової пенсії (підсистема «Призначення та виплата пенсій на базі електронної пенсійної справи» (ППВП ЕПС)) за даними відомостей, сформованих згідно здодатком 8. Уповноважені особи підписують розрахунки та передають їх підрозділам, відповідальним за направлення їх платникам.

Абзацом 1 пункту 6.7 розділу 6 Інструкції №21-1 встановлено, що підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

З аналізу наведених положень суд вбачає, що на орган Пенсійного фонду України покладений обов`язок визначення сум відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій; підприємства зобов`язані здійснювати відшкодування зазначених витрат в розмірах, визначених органом Пенсійного фонду України; підставою для відшкодування вказаних сум є розрахунки цих витрат, які надсилаються страхувальнику.

Судом встановлено, що органами Пенсійного фонду працівникам, які працювали у АТ «ДТЕК Добропільська ЦЗФ», призначені та виплачені пенсії на пільгових умовах.

Позивач звертаючись до суду з даним адміністративним позовом зазначає, що за відповідачем рахується заборгованість по невідшкодованих до Пенсійного фонду фактичних витратах на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах по Списку №2 у загальному розмірі 2381 775, 46 грн.

Управлінням на адресу відповідача направлялися розрахунки сум фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

Вказані розрахунки фактичних витрат отримані відповідачем, про що свідчать відповідні штампи на наданих суду розрахунках.

Відповідачем не сплачено суму заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком №2 в сумі 2381 775, 46 грн.

Крім того, відповідачем, розрахунки у встановлені законодавством України строки і порядку, а ні в адміністративному, а ні в судовому порядку не були оскаржені та станом на час подання позову, заборгованість не сплачена.

Сума заборгованості пред`явлених розрахунків за період листопад 2022 року листопад 2023 року в сумі 2381 775, 46 грн на час звернення з позовом до суду не сплачена, що підтверджується розрахунком суми позову про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п.п. б-з ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення та п. 2-8 ч. 2 ст. 114 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування по АТ «ДТЕК Добропільська ЦЗФ».

Вирішуючи спірні правовідносини суд виходив з наступного.

Відповідачем не відшкодовано позивачу заборгованість згідно з виставленими розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до статті 13 Закону №1788 відносно таких пенсіонерів: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , ОСОБА_34 , ОСОБА_35 , ОСОБА_36 , ОСОБА_37 , ОСОБА_38 , ОСОБА_39 , ОСОБА_40 , ОСОБА_41 , ОСОБА_42 , ОСОБА_43 , ОСОБА_44 , ОСОБА_45 , ОСОБА_46 , ОСОБА_47 , ОСОБА_48 , ОСОБА_49 , ОСОБА_50 , ОСОБА_51 , ОСОБА_52 , ОСОБА_53 , ОСОБА_54 , ОСОБА_55 , ОСОБА_56 , ОСОБА_57 , ОСОБА_58 , ОСОБА_59 , ОСОБА_60 , ОСОБА_61 , ОСОБА_62 , ОСОБА_63 , ОСОБА_64 , ОСОБА_65 , ОСОБА_66 .

Відповідно до пп.1 п.4 Положення Про управління Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, а також у містах та районах, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 22.12.2014 р. №28-2 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.01.2015р. за №41/26486, встановлено, що управління Фонду відповідно до покладених на нього завдань забезпечує додержання підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності та громадянами України, іноземцями та особами без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, вимог актів законодавства про пенсійне забезпечення.

Згідно з п.3 зазначеного Положення, управління Фонду здійснює стягнення у передбаченому законодавством порядку своєчасно не нарахованих та/або не сплачених сум страхових внесків та інших платежів.

На підставі пункту 2 розділу XV Прикінцеві положення Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, які відповідно до цього Закону мають право на пенсію на пільгових умовах, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди, особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбачених Законом України Про пенсійне забезпечення.

У цьому випадку розміри пенсій визначаються відповідно до статті 27 та з урахуванням норм статті 28 цього Закону.

При цьому зберігається порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Згідно підпункту 27 пункту 19 розділу І Закону №2148 підприємства та організації (крім сільськогосподарських товаровиробників, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені підпунктом 4 пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України) вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, крім тих, які були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України; на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, а також на інших роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до частини другої статті 114 цього Закону.

Покриття зазначених витрат здійснюється до досягнення пенсійного віку, визначеного статтею 26 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, за раніше діючим порядком.

Зазначені зміни набрали чинності з 1 січня 2018 року.

Таким чином, обов`язок відшкодування підприємством фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій встановлений чинним законодавством України.

Страхувальниками, відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 14 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, є роботодавці: підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання та інші.

Відповідно до п. 5 ст. 20 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування страхові внески сплачуються страхувальниками шляхом перерахування безготівкових сум з їх банківських рахунків.

В ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення в п.п. а-з визначено перелік осіб, котрі на пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно від місця останньої роботи.

Згідно п. 6.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженою Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1, відшкодуванню підлягають фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до статті 13 Закону України Про пенсійне забезпечення до набрання чинності Законом України від 03 жовтня 2017 року № 2148-VІІІ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій та призначених відповідно до частини другої статті 114 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування: особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, крім тих, які були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за Списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України; особам, які були зайняті на інших роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до пунктів б-з статті 13 Закону України Про пенсійне забезпечення та пунктів 2-8 частини другої статті 114 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до п. 6.4 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003 року №21-1, розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом місяця з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Пунктами 6.7 Інструкції, передбачено, що підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання тощо), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства у розрахунку, який направляється підприємству в місячний строк з дня прийняття рішення про зміну розміру пенсії або про припинення виплати пенсії.

Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону, сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

Суд зазначає, що Законом України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та Інструкцією Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України не передбачено обов`язкове узгодження органами Пенсійного фонду України розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій із підприємствами та організаціями (платниками).

Відповідач у порушення вищезазначених вимог законодавства фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2, позивачу у встановлені строки не вносив.

Щодо обов`язку відповідача відшкодування понесення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій суд зазначає наступне.

Законом України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та Інструкцією Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України не передбачено обов`язкове узгодження органами Пенсійного фонду. України розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій із підприємствами та організаціями (платниками).

Розрахунки Пенсійного фонду щодо фактичних витрат на виплату та доставку пенсій з моменту отримання є узгодженими і обов`язковими для виконання.

З огляду на ту обставину, що позивачем підтверджено факт понесення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у загальному розмірі 2381 775,46 грн., суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог у повному обсязі.

З огляду на приписи частини 2 статті 139 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати не підлягають відшкодуванню.

Керуючись Конституцією України, статтями 2,5-14,19-22,72-78,94,132-143,159-165,192-205,241-247,255,295-297, суд

В И Р І Ш И В:

Позов Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (місцезнаходження: пл. Соборна, буд. 3, м. Слов`янськ, 84122, код ЄДРПОУ 13486010) до Акціонерного товариства «ДТЕК Добропільська ЦЗФ» (місцезнаходження: вул. Київська, 1, м. Добропілля, Донецька обл., 85001, код ЄДРПОУ: 00176472) про стягнення заборгованості задовольнити повністю.

Стягнути з Акціонерного товариства «ДТЕК Добропільська ЦЗФ» (місцезнаходження: вул. Київська, 1, м. Добропілля, Донецька обл., 85001, код ЄДРПОУ: 00176472) на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (місцезнаходження: пл. Соборна, буд. 3, м. Слов`янськ, 84122, код ЄДРПОУ 13486010) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, по Списку №2, за період листопад 2022 листопад 2023 в сумі 2381 775 (два мільйони триста вісімдесят одна тисяча сімсот сімдесят п`ять) грн 46 коп.

Рішення прийнято в нарадчій кімнаті в порядку спрощеного позовного провадження 22 березня 2024 року.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення суду може бути оскаржено до Першого апеляційного адміністративного суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду.

Повідомити сторін, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду або через особистий кабінет в системі Електронний суд.

Направлення даного рішення суду здійснювати шляхом електронного листування на електронні адреси учасників справи.

Суддя А.С. Зеленов

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117884509
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій

Судовий реєстр по справі —200/7459/23

Ухвала від 26.04.2024

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Рішення від 22.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 09.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні