Ухвала
від 25.03.2024 по справі 360/458/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

25 березня 2024 року м. ДніпроСправа № 360/458/19

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В., під час розгляду справи за позовом Приватного акціонерного товариства "Лисичанська нафтова інвестиційна компанія" до Головного управління ДПС у Луганській області про визнання протиправними дії, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває ця адміністративна справа.

Ухвалою суду від 05.02.2019 відкрито провадження у справі та вирішено розглядати справу в порядку загального позовного провадження та витребувано документи.

Ухвалою суду від 25.02.2019 зупинено провадження у справі до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 360/119/19.

Ухвалою суду від 21.03.2024 у справі № 360/119/19 позовну заяву залишено без розгляду.

Ухвалою суду від 25.03.2024 поновлення провадження у справі та замінено відповідача на належного.

Згідно з частиною першою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Під час підготовки справи до підготовчого засідання встановлено, що внаслідок проведення військових дій на території міста Сєвєродонецьк Луганської області матеріали даної адміністративної справи в паперовій формі втрачені.

Відповідно до роз`яснень виконуючого обов`язки голови Верховного Суду, що надані в листі від 19 серпня 2022 року вихід. № 2097/0/2-22 на запит Першого апеляційного адміністративного суду, чинне нормативне регулювання порядку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) не передбачає обов`язкового створення паперового примірника судової справи. Тому наявність електронних копій матеріалів судової справи, паперовий примірник якої фактично втрачено, не є підставою для визнання судового провадження втраченим. А тому електронні матеріали судових справ, які сформовано в підсистемі Електронний суд у повному обсязі, є достатніми для подальшого розгляду таких справ.

Отже продовження розгляду судової справи є можливим лише за умови, якщо її матеріали в електронній формі збереглися в повному обсязі.

Вивченням матеріалів адміністративної справи в електронній формі встановлено, що подані 19 лютого 2019 року до суду Головним управлінням ДФС у Луганській області відзив на позовом разом з додатними до нього документами не збережені.

Враховуючи викладене, для всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне запропонувати Головному управлінню ДПС у Луганській області повторно надати до суду подані 19 лютого 2019 року Головним управлінням ДФС у Луганській області відзив разом з додатками.

У зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/202 «Про введення воєнного стану в Україні» (далі Указ № 64/202), затвердженим Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», постановлено ввести в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

У подальшому строк дії воєнного стану в Україні неодноразово продовжувався та на цей час триває.

Наказом голови Луганського окружного адміністративного суду від 24 лютого 2022 року № 8/С-од «Про припинення роботи Луганського окружного адміністративного суду» у зв`язку з неможливістю здійснювати правосуддя Луганським окружним адміністративним судом, який знаходиться у районі проведення Операції об`єднаних сил, та відповідно до статті 3 Конституції України, Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведення антитерористичної операції», з метою збереження життя і здоров`я суддів, працівників апарату суду та відвідувачів суду припинено роботу Луганського окружного адміністративного суду з 24 лютого 2022 року до вирішення питання щодо її відновлення у встановленому законодавством порядку.

Наказом голови Луганського окружного адміністративного суду від 02 травня 2022 року № 9/С-од «Про встановлення особливого режиму роботи в умовах воєнного стану» у зв`язку із збройною агресією Російської Федерації проти України та запровадженням воєнного стану згідно із Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» відповідно до статті 3 Конституції України, статті 12-2 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», статті 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статей 34, 60-2 Кодексу законів про працю України, керуючись Рекомендаціями судам першої та апеляційної інстанцій, затверджених розпорядженням Голови Верховного Суду від 13 березня 2022 року № 6/0/9-22, рішенням Ради суддів України від 24 лютого 2022 року № 9, з метою збереження життя і здоров`я та забезпечення безпеки суддів, відвідувачів і працівників апарату Луганського окружного адміністративного суду: з 02 травня 2022 року установлено особливий режим роботи Луганського окружного адміністративного суду в умовах воєнного стану; зупинено, тимчасово, розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу до усунення обставин, які в умовах воєнної агресії проти України зумовлюють загрозу життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів і працівників суду; запроваджено з 02 травня 2022 року роботу Луганського окружного адміністративного суду у віддаленому режимі.

Згідно із частиною третьою статті 194 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Враховуючи запроваджений дистанційний режим роботи суду, задля збереження життя і здоров`я та убезпечення відвідувачів, суддів та працівників апарату суду, суд вважає за необхідне запропонувати сторонам подати заяви про розгляд справи за їх відсутності в порядку письмового провадження (без повідомлення учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи).

Враховуючи наведене та керуючись статтями 18, 162, 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Запропонувати Головному управлінню ДПС у Луганській області протягом десяти днів з дня отримання цієї ухвали за допомогою підсистеми (модулю) «Електронний суд» Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з використанням власного (уповноваженої особи) електронного підпису надати до суду поданий 19 лютого 2019 року Головним управлінням ДФС у Луганській області відзив разом з додатками.

Запропонувати учасникам справи протягом десяти днів з дня отримання цієї ухвали за допомогою підсистеми (модулю) «Електронний суд» Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з використанням власного (уповноваженої особи) електронного підпису подати до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності в порядку письмового провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяТ.В. Смішлива

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117885113
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дії, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/458/19

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Рішення від 05.07.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 10.05.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 25.02.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 05.02.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні