Ухвала
від 28.03.2024 по справі 360/458/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду

28 березня 2024 року м. ДніпроСправа № 360/458/19

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління ДПС у Луганській області про участь в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції у справі № 360/458/19 за позовом Приватного акціонерного товариства "Лисичанська нафтова інвестиційна компанія" до Головного управління ДПС у Луганській області про визнання протиправними дії, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває вищевказана адміністративна справа.

Ухвалою суду від 05.02.2019 відкрито провадження у справі та вирішено розглядати справу в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 25.02.2019 зупинено провадження у справі до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 360/119/19.

Ухвалою суду від 25.03.2024 поновлено провадження у справі, замінено відповідача.

До Луганського окружного адміністративного суду через систему «Електронний суд» надійшла заява Головного управління ДПС у Луганській області в якій просить провести засідання в режимі відеоконференції з використанням власних засобів зв`язку поза межами приміщення суду.

Розглянувши заяву, суд зазначає.

Згідно із частиною першою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до частини третьої статті 195 КАС Україниучасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (частина п`ята статті 195 КАС України).

З урахуванням викладеного, у зв`язку з наявністю у суду технічної можливості щодо проведення засідання в режимі відеоконференції, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви.

Керуючись статтями 2, 195, 241-243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління ДПС у Луганській області задовольнити.

Підготовче засідання в адміністративній справі № 360/458/19, призначене на 16.04.2024 о 13 год 00 хв, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Роз`яснити заявнику, що для участі у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку підготовчого засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в засіданні.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи ВКЗ, яка може бути встановлена за веб - посиланням https://vkz.court.gov.ua.

Для участі в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Копію цієї ухвали негайно надіслати сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяТ.В. Смішлива

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117978393
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дії, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/458/19

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Рішення від 05.07.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 10.05.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 25.02.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 05.02.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні