Ухвала
від 25.03.2024 по справі 560/2307/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/2307/24

УХВАЛА

іменем України

25 березня 2024 рокум. Хмельницький

Суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Ковальчук О.К., розглянувши позовну заяву Головного управління ДПС у Хмельницькій області до ОСОБА_1 про стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС у Хмельницькій області звернулося в суд з позовом до ОСОБА_1 , в якому просить стягнути з відповідача кошти у рахунок погашення податкового боргу у розмірі 31748,56 грн.

Відповідно до відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру від 21.02.2024 №459184, на запит судді в порядку частини 6 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України з метою визначення підсудності, за вказаними параметрами відповідача не знайдено.

Ухвалою від 21.02.2024 Хмельницький окружний адміністративний суд позовну заяву Головного управління ДПС у Хмельницькій області залишив без руху та надав строк для усунення недоліків.

Від представника позивача надійшли обґрунтування щодо надіслання щодо надіслання відповідачу позовної заяви, податкової вимоги та податкових повідомлень-рішень на адресу АДРЕСА_1 . Зокрема, представник позивача вказує, що згідно з інформацією з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків ДПС України відповідач проживає за вказаною адресою, тому податкові повідомлення - рішення та податкова вимога надіслані на єдину відому адресу відповідача відповідно до ДРФО. Відомості про зміну місця проживання від відповідача не надходили. Вважає, що контролюючий орган вірно зазначив адресу відповідача в позовній вимозі, тому що відповідно до ДРФО іншої адреси не значиться.

Ухвалою від 04.03.2024 Хмельницький окружний адміністративний суд зобов`язав Управління Державної міграційної служби в Хмельницькій області протягом трьох днів з дня отримання копії даної ухвали надати суду інформацію, яка міститься в Єдиному державному демографічному реєстрі, щодо зареєстрованого місця проживання (перебування) відповідача - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

На виконання ухвали суду від 04.03.2024 Управління Державної міграційної служби в Хмельницькій області повідомило, що станом на 18.03.2024 відповідач зареєстрованим/ знятим з реєстраційного обліку на території Хмельницької області не значиться.

Вирішуючи подану позивачем заяву суд враховує таке.

За змістом пункту 2 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, у позовній заяві зазначаються, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно з частиною 2 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, суб`єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову в паперовій формі зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надіслання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій позовної заяви та доданих до неї документів. Таке надсилання може здійснюватися в електронній формі через електронний кабінет з урахуванням положень статті 44 цього Кодексу.

Позивач в адміністративному позові зазначив місце реєстрації відповідача: АДРЕСА_1 . На цю ж адресу позивач надіслав адміністративний позов із додатками.

Відповідно до відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру від 21.02.2024 №459184, на запит судді в порядку частини 6 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України з метою визначення підсудності, за вказаними параметрами відповідача не знайдено.

Зокрема, На виконання ухвали суду від 04.03.2024 Управління Державної міграційної служби в Хмельницькій області повідомило, що станом на 18.03.2024 відповідач зареєстрованим/ знятим з реєстраційного обліку на території Хмельницької області не значиться.

Позивач всупереч вимог пункту 2 частини 5 статті 160, та частини 2 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України не вказав адресу відповідача згідно з інформацією про її зареєстроване місце проживання та не надав доказів надіслання відповідачу рекомендованим листом з повідомленням копії адміністративного позову з доданими до нього документами.

Таким чином, у визначений судом строк позивач не усунув недоліки позовної заяви.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Враховуючи викладене, позовну заяву необхідно повернути позивачеві.

Керуючись пунктом 1 частини 4 статті 169, статтею 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

позовну заяву Головного управління ДПС у Хмельницькій області до ОСОБА_1 про стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу повернути позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддяО.К. Ковальчук

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117886177
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо погашення податкового боргу, з них стягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —560/2307/24

Ухвала від 16.05.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні