Ухвала
від 26.03.2024 по справі 704/1390/23
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження № 22-ц/821/760/24 Справа № 704/1390/23Катеринопільський районний суд Черкаської області

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

26 березня 2024 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд у складі колегії суддів:

Сіренка Ю.В., Гончар Н.І., Новікова О.М.,

розглянувши апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Катеринопільського районного суду Черкаської області від 19 березня 2024 року в справі за позовом ОСОБА_1 до Тальнівського районного суду в особі судді Дяченка Дмитра Олександровича про відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу дізнання, попереднього (досудового) слідства, прокуратури та суду,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Катеринопільського районного суду Черкаської області від 19 березня 2024 року відмовлено у відкритті провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Тальнівського районного суду в особі судді Дяченка Д.О. про відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу дізнання, попереднього (досудового) слідства, прокуратури та суду.

Не погоджуючись з ухвалою Катеринопільського районного суду Черкаської області від 19 березня 2024 року, ОСОБА_1 подав до Черкаського апеляційного суду апеляційну скаргу в електронній формі засобами електронної пошти.

Проте, у порушення вимог ч. 3 ст. 356 ЦПК України, апеляційна скарга не підписана особою, яка її подає, ні власноручним підписом, ні електронним цифровим підписом учасника справи.

Так, згідно з частинами п`ятою, шостою, восьмою статті 43 ЦПК України, документи (у тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи шляхом заповнення форм процесуальних документів відповідно до Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Згідно з підпунктом 15.1 пункту 1 розділу ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи подання, реєстрація, надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюються в паперовій формі.

Як вбачається з апеляційної скарги, остання надіслана до апеляційного суду в електронній формі (на електронну пошту), однак не скріплена електронним цифровим підписом ОСОБА_1 , а отже є не підписаною скаржником, тому відсутні підстави вважати, що такий документ оформлений відповідно до вимог чинного законодавства України.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 357 ЦПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції також, якщо вона подана особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Таким чином, зважаючи на викладене, апеляційна скарга підлягає поверненню скаржнику.

Керуючись ст. 357 ЦПК України, апеляційний суд,

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Катеринопільського районного суду Черкаської області від 19 березня 2024 року в справі за позовом ОСОБА_1 до Тальнівського районного суду в особі судді Дяченка Дмитра Олександровича про відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу дізнання, попереднього (досудового) слідства, прокуратури та суду, повернути скаржнику.

Ухвала можебути оскарженав касаційномупорядку досуду касаційноїінстанції протягомтридцяти днів.

Судді: Ю.В. Сіренко

Н.І. Гончар

О.М. Новіков

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117901851
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —704/1390/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Катеринопільський районний суд Черкаської області

Баранов О. І.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Катеринопільський районний суд Черкаської області

Лазаренко В. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні