Ухвала
від 26.03.2024 по справі 153/447/24
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 153/447/24

Провадження2/153/100/24-ц

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"26" березня 2024 р.

Суддя Ямпільського районного суду Вінницької області, Швець Р.В., ознайомившись з матеріалами цивільної справи за позовом керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації,

ВСТАНОВИВ:

Згідно з ч.1 ст.187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу.

З огляду на те, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 175, 177 ЦПК України, відсутні встановлені цим Кодексом підстави для повернення позовної заяви, залишення її без руху або відмови у відкритті провадження; справа підсудна даному суду, суд вважає за необхідне відкрити провадження у даній справі.

Відповідно до ч.2 ст.187 ЦПК України при прийнятті позовної заяви до розгляду та відкритті провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій вирішує за правилами якого позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Частиною 3 статті 274 ЦПК України визначено, що при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

За вказаних обставин, враховуючи категорію та складність справи, предмет позовних вимог, значення справи для сторін, а також обсяг та характер доказів у справі, вважаю необхідним розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

В прохальній частині позовної заяви керівник Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, заявив клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, в якому просив залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Великокісницьке» (код ЄДРПОУ: 03729687), яке розташоване за адресою: 24546, вулиця Центральна, будинок 84, село Велика Кісниця Могилів-Подільський район Вінницька область), оскільки спірна земельна ділянка перебуває в оренді Товариства з обмеженою відповідальністю «Великокісницьке» і прийняте у справі рішення може вплинути на права та обов`язки цієї особи.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, враховуючи, те що спірна земельна ділянка перебуває в оренді Товариства з обмеженою відповідальністю «Великокісницьке» і рішення суду може вплинути на права та обов`язки вказаної юридичної особи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, та залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Великокісницьке».

Відповідо до ч.7 ст.187 ЦПК України суддя з метою визначення підсудності може користуватися даними Єдиного державного демографічного реєстру.

Із відповіді №507707 від 25.03.2024 з Єдиного державного демографічного реєстру встановлено, що інформацію щодо ОСОБА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 , не знайдено.

Відповідно до ч.10 ст.187 ЦПК України якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Таким чином, враховуючи, що отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) відповідача ОСОБА_1 , суд вважає за необхідне викликати відповідача ОСОБА_1 в судові засідання через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, які повинні бути розміщені не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання.

Керуючись ст.ст.53, 187, 274 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у справі за позовом керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації.

Клопотання керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Великокісницьке» (код ЄДРПОУ: 03729687), яке розташоване за адресою: 24546, вулиця Центральна, будинок 84, село Велика Кісниця Могилів-Подільський район Вінницька область).

Призначити підготовче судове засідання в залі судових засідань Ямпільський районний суд Вінницької області на 17 квітня 2024 року о 09 годині 00 хвилин.

В підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення копії даної ухвали для подання відзиву на позов. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву повинні бути надані докази та документи, передбачені ч.5 ст.178 ЦПК України. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати третій особі протягом 10 днів з дня вручення копії ухвали подати суду, позивачу та відповідачу свої письмові пояснення в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Копію ухвали направити учасникам справи, відповідачу та третій особі направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Виклик відповідача ОСОБА_1 здійснювати через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/sud0231/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяР. В. Швець

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117902408
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації

Судовий реєстр по справі —153/447/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні