Ухвала
від 26.03.2024 по справі 645/7053/23
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/7053/23

Провадження № 2-о/645/23/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К РА Ї Н И

26 березня 2024 року м. Харків

Фрунзенський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого - судді Шевченко Г.С.,

присяжних: Орлової О.В., Жемеренко О.М.,

за участю секретаря судового засідання Базаки А.А.,

представника заявника - ОСОБА_1 ,

представника заінтересованої особи ОСОБА_2 ОСОБА_3 ,

представника заінтересованої особи Органу опіки та піклування виконавчого комітету Харківської міської ради Щегельської Н.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Харкові клопотання заявника ОСОБА_4 про витребування доказів у справі за заявою ОСОБА_4 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування виконавчого комітету Харківської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

встановив:

11.12.2023 року ОСОБА_4 звернувся до Фрунзенського районного суду м.Харкова з заявою, в якій просить визнати його матір ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановити над нею опіку та призначити його опікуном ОСОБА_2 .

В обґрунтування своєї заяви ОСОБА_4 зазначає, що він є рідним сином ОСОБА_2 . Посилався на те, що ОСОБА_2 є лежачою жінкою та не здатною до самостійного пересування, страждає на дезорієнтацію, обмеження мисленого процесу, не здатна самостійно харчуватись та контролювати себе, виконує дії, які не здатна контролювати, як то пересування та виконання звичайних людських потреб, що і стало підставою із зверненням до суду із вказаною заявою.

21.03.2024 р. представник ОСОБА_4 - ОСОБА_1 надав до суду клопотання, в якому просив суд: витребувати у КНП «Міська поліклініка №3» ХМР належним чином засвідчену копію усієї медичної документації стосовно ОСОБА_2 ; витребувати у КНП «Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова» належним чином засвідчену копію усієї медичної документації стосовно ОСОБА_2 .

Учасники справи не заперечували проти задоволення вказаного клопотання.

Суд, заслухавши пояснення учасників справи, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного.

Відповідно дост. 43 ЦПК Українисуд сприяє всебічному і повному з`ясуванню обставин справи.

Згідно ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом.

Вимогами ч. 3 ст. 12, ч. 1 ст. 81 ЦПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Частиною 1 ст. 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З огляду на зміст заяви, наявні труднощі у представника заявника в отриманні таких доказів особисто, приймаючи до уваги ту обставину, що вищезазначений спір судом не може бути врегульований без дослідження таких доказів, що витребуються, та оскільки обставини, зазначені в заяві можуть бути підтверджені вказаними доказами, суд вважає за можливе задовольнити клопотання про витребування доказів.

При цьому, суд роз`яснює, що відповідно до ч. 10 ст. 84 ЦПК України у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Керуючись ст.ст.43, 84, 260 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання представника ОСОБА_4 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у КНП «Міська поліклініка №3» ХМР (код ЄДРПОУ 25180090, юридична адреса: 61099, м. Харків, вул. Рибалка, 12) належним чином засвідчену копію усієї медичної документації стосовно ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 ).

Витребувати у КНП «Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова» належним чином засвідчену копію усієї медичної документації стосовно ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 ).

Витребувані матеріали направити до Фрунзенського районного суду м. Харкова на адресу: м. Харків, бульвар Богдана Хмельницького, 32/38, судді Шевченко Г.С. у строк 10 днів з дня отримання копії вказаної ухвали.

Судове засідання по справі відкласти до 15 квітня 2024 року 15:00 год.

Роз`яснити, що відповідно до вимог ч. 8ст. 84 ЦПК Україниза неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://fr.hr.court.gov.ua.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя

Присяжні:

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117904697
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —645/7053/23

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шевченко Г. С.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шевченко Г. С.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шевченко Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні