Ухвала
від 26.03.2024 по справі 920/703/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

"26" березня 2024 р. Справа№ 920/703/23

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Корсака В.А.

суддів: Євсікова О.О.

Алданової С.О.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВК-Агро»

на ухвалу Господарського суду Сумської області від 03.01.2024, повний текст якої складено та підписано 08.01.2024

у справі № 920/703/23 (суддя Котельницька В.Л.)

за позовом Акціонерного товариства «ПроКредит Банк»

до 1.Товариства з обмеженою відповідальністю агрофірми «Берегиня-Агро»

2. ОСОБА_1

3. Товариства з обмеженою відповідальністю «Новодмитрівське»

4.Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Агробіопродукт»

5. Товариства з обмеженою відповідальністю «Агріс Полісся»

6. Приватного підприємства «ВВ Агро»

7. Товариства з обмеженою відповідальністю «Краснопільське ХПП»

8. Приватного підприємства «Новозаводські аграрні інвестиції»

9. Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВК-Агро»

про стягнення 14 208 175,37 грн

В С Т А Н О В И В :

27.06.2023 Акціонерного товариства «ПроКредит Банк» звернувся до Господарського суду Сумської області з позовом до , відповідно до якого просить Товариства з обмеженою відповідальністю агрофірми «Берегиня-Агро», ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Новодмитрівське», Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Агробіопродукт», Товариства з обмеженою відповідальністю «Агріс Полісся», Приватного підприємства «ВВ Агро», Товариства з обмеженою відповідальністю «Краснопільське ХПП», Приватного підприємства «Новозаводські аграрні інвестиції», Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВК-Агро» про стягнення 14208175,37 грн

22.12.2023 року представник відповідача - 9 - ТОВ «ТВК-Агро», звернувся до Господарського суду Сумської області з клопотанням про проведення експертизи.

03.01.2024 до Господарського суду Сумської області від представника відповідача - 9 - Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВК-Агро», надійшов зустрічний позов до Акціонерного товариства «Про Кредит Банк» про визнання недійсним договору поруки.

Ухвалою Господарського суду Сумської області від 03.01.2024 у справі №920/703/23:

- відмовлено у задоволенні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВК-Агро» про проведення експертизи.

- відмовлено в задоволенні клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВК-Агро» про поновлення строку для подання зустрічного позову;

- відмовлено в прийнятті зустрічного позову та повернути зустрічну позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВК-Агро»;

- відкладено підготовче судове засідання у справі №920/703/23 в режимі відеоконференції на 31.01.2024 о 11:00 год.

Не погоджуючись з цією ухвалою, відповідач - 9 - Товариство з обмеженою відповідальністю «ТВК-Агро» звернувся з апеляційною скаргою, в якій просить її скасувати в частині відмови в задоволенні клопотання про поновлення строку для подання зустрічного позову та направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції. Також, в апеляційній скарзі викладено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.01.2024 апеляційну скаргу передано на розгляд колегії суддів у складі: головуючий суддя - Корсак В.А., судді: Євсіков О.О., Алданова С.О.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 29.01.2024 витребувано у Господарського суду Сумської області матеріали справи №920/703/23. Відкладено вирішення питання щодо подальшого руху апеляційної скарги до надходження матеріалів справи.

Після надходження матеріалів справи, ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 29.02.2024 апеляційну скаргу залишено без руху на підставі ст.ст. 174, 260 ГПК України оскільки не надано доказів сплати судового збору у розмірі 3028,00 грн, а також відсутні докази надсилання копії апеляційної скарги іншим учасникам справи. Роз`яснено скаржнику, що протягом десяти днів з дня вручення цієї ухвали останній має право усунути недоліки зазначені у її мотивувальній частині, надавши суду відповідні докази.

22.03.2024 через систему «Електронний суд» від скаржника надійшла заява про усунення недоліків, додано докази сплати судового збору - квитанцію про сплату № 8953-2097-1541-1612 від 22.03.2024 на суму 3028,00 грн. А також додано докази надсилання копії апеляційної скарги іншим учасникам справи.

Північний апеляційний господарський суд визнав подані матеріали достатніми для відкриття апеляційного провадження. Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на час постановлення ухвали до суду не надійшло.

Суддя-доповідач доповів колегії суддів про закінчення проведення підготовчих дій та про необхідність призначення справи до розгляду.

Оскільки апеляційну скаргу подано в строк встановлений законом, то клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження судового рішення не розглядається.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234, 262, 263, 267, 268, 270 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «ТВК-Агро» на ухвалу Господарського суду Сумської області від 03.01.2024 у справі № 920/703/23.

2. Закінчити проведення підготовчих дій.

3. Повідомити учасників справи про призначення апеляційної скарги до розгляду на 15.04.2024 о 15:00 год Засідання відбудеться у приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1-А, зал судових засідань №9 (другий поверх).

4. Роз`яснити учасникам справи право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі до 08.05.2024.

Звернути увагу, що згідно вимог ст. 263 ГПК України, відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

5. Встановити учасникам справи строк для подачі всіх заяв та клопотань в письмовій формі до 08.05.2024.

6. Явка учасників справи не є обов`язковою.

У зв`язку з військовою агресією проти України Північний апеляційний господарський суд роз`яснює про право сторін подати заяви про розгляд справи за їх відсутності, а також учасники справи (у разі неможливості явки їх представників у судове засідання) не позбавлені можливості звернутися до суду з клопотанням про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку «EasyCon» або інших доступних суду та учасникам судового процесу засобів, що забезпечують проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

7.Північний апеляційний господарський суд повідомляє учасникам справи, що заяви, клопотання і заперечення подаються до Північного апеляційного господарського суду в електронній формі з застосуванням електронного цифрового підпису на електрону адресу суду (inbox@anec.court.gov.ua) або за допомогою сервісів підсистеми «Електронний суд» (https://id.court.gov.ua/) або у письмовій формі через канцелярію суду.

8. Роз`яснити учасникам справи та їх представникам, що з 18.10.2023 введено в дію Закон від 29.06.2023 №3200-ІХ щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами (надалі - в ЄСІТС), яким встановлено, що:

- адвокати нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи зобов`язані реєструвати свої електронні кабінети в ЄСІТС. Інші - реєструють свої електронні кабінети в добровільному порядку;

- апеляційна скарга, відзив на апеляційну скаргу та будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету. Особа, яка подає до суду процесуальний документ в електронній формі через електронний кабінет, звільняється від обов`язку зазначення таких відомостей;

- особа, яка зареєструвала електронний кабінет, може подавати документи до суду в електронній формі виключно в ЄСІТС. Однак це не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі;

- якщо апеляційна скарга подана до суду в електронній формі, то особа, яка подала скаргу, має подавати до суду заяви по суті справи, клопотання та письмові докази виключно в електронній формі, крім випадків, коли судом буде надано дозвіл на їх подання в паперовій формі;

- учасникам справи, які мають електронний кабінет, суд надсилає всі судові рішення в електронній формі виключно через електронні кабінети в ЄСІТС, що не позбавляє права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою;

- процесуальні наслідки звернення до суду особи без реєстрації електронного кабінету встановлені Кодексом у вигляді залишення її документа без руху, його повернення або залишення без розгляду. Такі наслідки застосовуються судом також, якщо інтереси особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, представляє адвокат.

9. Копію ухвали Північного апеляційного господарського суду надіслати учасникам провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя В.А. Корсак

Судді О.О. Євсіков

С.О. Алданова

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117909467
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 14 208 175,37 грн

Судовий реєстр по справі —920/703/23

Постанова від 15.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Корсак В.А.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Корсак В.А.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Корсак В.А.

Ухвала від 02.02.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 26.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Корсак В.А.

Ухвала від 03.01.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 13.12.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 01.12.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні