Ухвала
від 25.03.2024 по справі 911/712/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

"25" березня 2024 р. м. Київ Справа № 911/712/24

Суддя Рябцева О.О., розглянувши матеріали

за позовом Вишгородської міської ради, Київська обл., Вишгородський р-н., м. Вишгород

до ТОВ «Вишгородміськреконструкція-1», Київська обл., Вишгородський р-н., м. Вишгород

про стягнення 827085,76 грн.

Встановив:

Подана позовна заява не відповідає вимогам розділу III Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Позивачем не дотримано вказаних вимог. Як вбачається з інформації, що міститься в ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, повним місцезнаходженням позивача є: Київська обл., Вишгородський р-н., м. Вишгород, пл. Шевченка, буд. 1, тоді як позивачем у позовній заяві вказано: Київська обл., м. Вишгород, пл. Шевченка, буд. 1

Крім того, як вбачається з інформації, що міститься в ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, повним місцезнаходженням відповідача є: Київська обл., Вишгородський р-н., м. Вишгород, вул. Шолуденка, буд. 1, оф. 7, тоді як позивачем у позовній заяві вказано: м. Вишгород, вул. Шолуденка, буд. 1, оф. 7.

Отже, позовна заява не містить повного місцезнаходження позивача та відповідача.

Позивачем, як найменування відповідача, вказано ТОВ «Вишгородміськреконструкція-1», що не є повним найменуванням відповідача.

Отже, позивачем не зазначено повного найменування відповідача.

Також позивачем не зазначено інформації щодо відомих номерів засобів зв`язку та адреси електронної пошти відповідача і не проінформовано суд про відсутність у позивача такої інформації.

Крім того, позивачем не зазначено інформації щодо наявності у нього та відповідача електронного кабінету.

Згідно з п. 3 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити: зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Позивачем не дотримано вказаних вимог. Позовна заява не містить зазначення ціни позову.

Відповідно до п. 10 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Позивачем не дотримано вказаних вимог. Позовна заява не містить підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до п. 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити: перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Позивачем не дотримано вказаних вимог. Позивачем не вказано інформації щодо наявності у нього або іншої особи оригіналів документів, які додані ним до позовної заяви.

Частиною 2 ст. 91 Господарського процесуального кодексу України визначено, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Згідно з ч. 4 ст. 91 Господарського процесуального кодексу України копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Порядок засвідчення копій документів передбачений пунктом 5.26 Національного стандарту України "Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2020", затвердженого наказом ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" від 01.07.2020 № 144. Згідно з вказаним стандартом відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії.

Згідно з ч. 8 ст. 42 Господарського процесуального кодексу України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника), якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Позивачем не дотримано вказаних вимог, оскільки документи, які додані позивачем до позовної заяви, взагалі не засвідчені.

Крім того, суд звертає увагу позивача на те, що позов подано до ТОВ «Вишгородміськреконструкція-1», проте позивач просить стягнути судові витрати з АТ «Сільпо Рітейл».

Згідно з ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст. 162, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суддя

постановив:

1. Залишити позовну заяву без руху.

2. Встановити строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків протягом 10 днів з дня отримання позивачем даної ухвали.

3. Запропонувати позивачу надати до суду:

- засвідчені належним чином копії документів, доданих до позовної заяви;

- пояснення чи доповнення до позовної заяви із зазначенням:

1) повного місцезнаходження позивача та відповідача;

2) повного найменування відповідача;

3) інформації щодо відомих номерів засобів зв`язку відповідача та наявності у відповідача адреси електронної пошти;

4) інформації щодо наявності у позивача та відповідача електронного кабінету.

5) ціни позову;

6) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цих самих відповідачів з тим самим предметом та з тих самих підстав;

7) інформації щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів документів, копії яких додані до позовної заяви.

4. Попередити позивача про те, що у разі неусунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала набирає законної сили після її підписання відповідно до статті 235 Господарського процесуального кодексу України та не підлягає оскарженню.

Суддя О.О. Рябцева

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117910538
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 827085,76 грн

Судовий реєстр по справі —911/712/24

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Рябцева О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні