Ухвала
від 25.03.2024 по справі 274/8549/23
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №274/8549/23 Провадження №2/0274/380/24

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

УХВАЛА

25.03.24р.м.Бердичів

Суддя Бердичівськогоміськрайонного судуЖитомирської областіКорбутВ.В.(далі Суд), за участю секретаря судового засідання Гунчак Т.М.,

проводячи підготовче засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доШвайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської областіпро визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

У підготовче засідання учасники справи та/або їхні представники не з`явились.

Від ОСОБА_1 надійшла заява від 25.03.2024р., у якій вона просить судове засідання 25.03.2024р. провести у її відсутності.

Відомості про вручення судової повістки Швайківській сільській раді Бердичівського району Житомирської області відсутні.

Суд не приймає до уваги відзив від 26.12.2023 р. заступника сільського голови Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області Томашевського Едуарда Євгеновича, так як до нього не додано документів, які б підтверджували його повноваження (що він є адвокатом або здійснює самопредставництво органу місцевого самоврядування).

Від представника ОСОБА_1 надійшло клопотання від 04.03.2024 р. про витребування у приватного нотаріуса Бердичівського районного нотаріального округу Богатирчука Віктора Анатолійовича спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_2 , до якого долучено відповідь приватного нотаріуса Бердичівського районного нотаріального округу Богатирчука Віктора Анатолійовича на його адвокатський запит, у якій зазначено, що статтею 8 Закону України "Про Нотаріат" передбачено коло осіб, яким надається інформація про вчинені нотаріальні дії та видаються документи на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться у провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу, а також на обґрунтовану письмову вимогу державного виконавця, приватного виконавця за виконавчим провадженням з обов`язковим зазначенням номера виконавчого провадження та реквізитів виконавчого документа, на підставі якого здійснюється виконавче провадження, Національному агентству з питань запобігання корупції на його письмовий запит, здійснений з метою виконання повноважень, визначених Законом України "Про запобігання корупції", Антимонопольному комітету України, його територіальному відділенню на їхню обґрунтовану письмову вимогу, направлену у зв`язку з розглядом справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у встановлений органом Антимонопольного комітету України, головою його територіального відділення строк.

Суд зазначає, що з незрозумілих причин приватним нотаріусом Бердичівського районного нотаріального округу Богатирчуком Віктором Анатолійовичем проігноровано частину сьому статті 8 Закону України "Про Нотаріат", якою передбачено, що довідки про вчинені нотаріальні дії та копії документів, що зберігаються у нотаріуса, видаються нотаріусом виключно фізичним та юридичним особам, за дорученням яких або щодо яких вчинялися нотаріальні дії та не надано відповіді на адвокатський запит представника ОСОБА_1 з урахуванням положень цієї норми, за якою ОСОБА_1 як особа, щодо якої цим нотаріусом вчинялася нотаріальна дія, має право отримати такі документи.

Разом з тим, Суд, зважаючи на положення статті 84 Цивільного процесуального кодексу України приходить до висновку, що клопотання від 04.03.2024р. представника ОСОБА_1 про витребування доказів (спадкової справи) підлягає задоволенню, оскільки він не має можливості самостійно надати ці докази.

Потреба у здійсненні дій, необхідних для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, відсутня.

Враховуючи викладене, Суд приходить до висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 197, 200, 258 261 Цивільного процесуального кодексу України,

П О С Т А Н О В И В:

1.Клопотання представника ОСОБА_1 ОСОБА_3 , про витребування доказу задовольнити.

2. Зобов`язати приватного нотаріуса Бердичівського районного нотаріального округу Богатирчука Віктора Анатолійовича протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали надати копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

3. Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні 10.05.2024р. о 10:00.

4. Встановити наступний порядок з`ясування обставин та дослідження доказів: дослідити наявні у справі письмові докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Корбут

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117910928
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —274/8549/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні