Ухвала
від 26.03.2024 по справі 358/473/24
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 358/473/24 Провадження № 2/358/424/24 Категорія 304070000

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження

26 березня 2024 року м. Богуслав

Суддя Богуславського районного суду Київської області Тітов М.Б., розглянувши матеріали позовної заяви Комунального підприємства Богуславської міської ради "Богуславське житлово-комунальне підприємство" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиту теплову енергію, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач Комунальне підприємство Богуславської міської ради "Богуславське житлово-комунальне підприємство".

Місце знаходження позивача 09701, Київська область, Обухівський район, м. Богуслав, вул. Польова, буд. № 46-А.

Відповідач ОСОБА_1 .

Місце реєстрації відповідача АДРЕСА_1 .

До Богуславського районного суду Київської області 21 березня 2024 року звернулось Комунальне підприємство Богуславської міської ради "Богуславське житлово-комунальне підприємство" із позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиту теплову енергію в розмірі 33900,16 грн. та 3028,00 грн. судового збору.

Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що відповідач є власником квартири АДРЕСА_2 та згідно укладеного 19 травня 2008 року договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної води і водовідведення отримує послуги та користуються тепловою енергією у вказаній квартирі, однак оплату наданих послуг з 01 листопада 2021 року по 01 березня 2024 року проводить не в повному обсязі, в наслідок чого утворилась вказана заборгованість.

За формою та змістом позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

До позовної заяви додані її копії та копії всіх документів, відповідно до кількості відповідачів.

Справа підсудна Богуславському районному суду Київської області.

Відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст. 185, 186 ЦПК України.

Згідно ч.1 ст. 274 ЦПК України, малозначні справи розглядаються у порядку спрощеного провадження.

Згідно ч. 4, п. 2 ч. 6 ст.19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Пунктом 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, суд зазначає, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Згідно ч. 2 ст. 161 ЦПК України, особа має право звернутися до суду з вимогами, визначеними у частині першій цієї статті, в тому числі, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості, в наказному або в спрощеному позовному провадженні на свій вибір.

Згідно ч. 6 ст. 19 ЦПК України зазначений спір є малозначним, а тому відповідно до вимог ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене, умови розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження згідно ч. 3 ст. 274 ЦПК України з урахуванням обмежень, встановлених ч. 4 ст.274 ЦПК України, ознайомившись з матеріали справи, проаналізувавши предмет та підстави заяви, суд вважає, що дана справа незначної складності та відноситься до малозначних справ, а тому її розгляд можливий в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 175-177, 187, 274, 277-279 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву Комунального підприємства Богуславської міської ради "Богуславське житлово-комунальне підприємство" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиту теплову енергію.

Призначити справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження на 23 квітня 2024 року на 10 годину 30 хвилин в приміщенні Богуславського районного суду Київської області в залі судових засідань № 1, з повідомленням учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачам.

Запропонувати відповідачу в 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження в справі подати до суду відзив на позовну заяву та в цей же строк надіслати позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом 10 днів з дня їх отримання.

Копію ухвали направити учасникам справи відповідно до вимог ст.ст. 190, 272 ЦПК України.

Інформацію щодо розгляду справи можна отримати на сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою - http://bg.ko.court.gov.ua/sud1004/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя М. Б. Тітов

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117912307
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за спожиту теплову енергію

Судовий реєстр по справі —358/473/24

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні