Ухвала
від 26.03.2024 по справі 532/460/24
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/460/24

2/532/318/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 березня 2024 р. м. Кобеляки

Кобеляцький районний суд Полтавської області в складі:

судді - Мороз Т.М.,

з участю:

секретаря судового засідання - Крейс О.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м.Кобеляки в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , виконавчий комітет Кобеляцької міської ради як орган опіки та піклування, Служба у справах дітей апарату Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, виконавчий комітет Кам`янської міської ради як орган опіки та піклування, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради, відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на дитину, -

Встановив:

Представник позивача, адвокат Пелих О. В., надав до суду заяву про проведення підготовчого засідання за відсутності сторони позивача, позовні вимоги підтримав повністю. Також підтримав клопотання про витребування доказів судом та клопотання про виклик свідків. Клопотання про призначення експертизи сторона позивача прохав вирішити після витребування доказів, а також після допиту свідків.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася, належно про дату, час і місце судового розгляду не повідомлена.

Судом встановлено, що до позовної заяви позивачем було долучено клопотання про витребування від КНП Кам`янської міської ради «Міська лікарня № 1» всіх медичних карток відповідача, клопотання про виклик свідків та клопотання про доручення відповідному органу опіки та піклування підготувати та подати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору про позбавлення батьківських прав.

Відповідно до ч.4,5 ст.19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Беручи до уваги предмет спору та наявні у матеріалах справи докази, суд вважає за необхідне зобов`язати виконавчий комітет Кобеляцької міської ради як орган опіки та піклування та виконавчий комітет Кам`янської міської ради як орган опіки та піклування надати письмові висновки щодо розв`язання спору про позбавлення батьківських прав на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Щодо клопотання про витребування всіх медичних карток ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , суд зазначає наступне.

Оскільки медичні дані щодо стану здоров`я ОСОБА_2 необхідні для встановлення її хронічного алкоголізму, в тому числі і шляхом проведення відповідної психіатричної експертизи, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити частково та витребувати від КНП Кам`янської міської ради «Міська лікарня № 1» інформацію чи перебуває ОСОБА_2 на обліку лікаря-психіатра та лікаря-нарколога.

Крім цього, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача про виклик свідків.

Відповідно до ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу, зокрема у разі неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання та у разі необхідності витребування доказів.

Враховуючи зазначене, суд вважає, що з метою забезпечення прав і обов`язків сторін, розгляд справи необхідно відкласти та витребувати докази.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 198, 223, 260, 261 ЦПК України, суд,-

Постановив:

Відкласти підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , виконавчий комітет Кобеляцької міської ради як орган опіки та піклування, Служба у справах дітей апарату Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, виконавчий комітет Кам`янської міської ради як орган опіки та піклування, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради, відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на дитину до 13 години 05 хвилин 13 травня 2005 року.

Клопотання позивача про доручення підготувати та подати письмовий висновок щодо розв`язання спору - задовольнити.

Зобов`язати орган опіки та піклування Кобеляцької міської ради Полтавської області надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору про позбавлення батьківських прав на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Зобов`язати виконавчий комітет Кам`янської міської ради як орган опіки та піклування надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору про позбавлення батьківських прав на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити частково.

Витребувати від комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради «Міська лікарня №1» (51925, м. Кам`янське, вул. Коваленка, 1 Дніпропетровської області) інформацію про те, чи перебуває на обліку в лікаря-психіатра та лікаря-нарколога ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Клопотання позивача про виклик свідків - задовольнити.

Викликати в судове засідання свідків: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117912996
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на дитину

Судовий реєстр по справі —532/460/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні