Ухвала
від 22.03.2024 по справі 732/264/24
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №732/264/24

провадження № 2/732/139/24

Ухвала

22.03.2024 року м.Городня

Городнянський районний суд Чернігівської області у складі :

головуючої судді Лиманської М.В.,

у присутності секретаря Данилової С.Г.,

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер платника податків НОМЕР_1 ) до Тупичівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області (вул. Чернігівська, 8, с. Тупичів Чернігівського району Чернігівської області) про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Городнянська державна нотаріальна контора Чернігівської області (вул. Троїцька, 11, м. Городня Чернігівського району Чернігівської області), Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області ( вул. П`ятницька, 11А, м. Чернігів),

УСТАНОВИВ:

Адвокат Шуляк О.С., діючи на підставі відповідної довіреності від 19.12.2023 в інтересах ОСОБА_1 , звернувся до суду з позовом до Тупичівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, в якому просить визнати за позивачкою право на земельну частку (пай) площею 3,94 га в умовних кадастрових гектарах у землі, яка перебуває в колективній власності сільськогосподарського підприємства „Рассвет, с. Великий Листвен, яке за життя належало ОСОБА_2 на підставі сертифіката на право на земельну частку (пай) серії ЧН № 040281, виданого на підставі рішення Городнянської районної державної адміністрації Чернігівської області від 31 травня 1999 року №199, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , померлому ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суддівід 08 лютого 2024 року прийнято позов до розгляду та відкрито провадження у зазначеній справі.

У підготовче засідання позивачка та її представник не з`явились, у додатках до позовної заяви міститься письмове клопотання представника позивачки з проханням розглянути справу без його участі, заявлені позивачкою вимоги підтримує. (а.с.6)

Відповідач по справі Тупичівська сільська рада Чернігівського району Чернігівської області про дату, час та місце судового розгляду справи був повідомлений належним чином, представник відповідача в судове засідання не з`явився. В.о.сільського голови ОСОБА_3 подала суду письмове клопотання з проханням розглянути справу без участі представника сільської ради, проти задоволення позову відповідач не заперечує. (а.с.29)

Згідно з положеннямич.3ст.211ЦПК Україниучасник справимає правозаявити клопотанняпро розглядсправи зайого відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

Представники третіхосіб настороні відповідача,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору, Городнянської районної державної нотаріальної контори, Головногоуправління Держгеокадаструу Чернігівськійобласті усудове засіданняне з`явились,про дату,час тамісце судовогозасідання третіособи повідомлялисьналежним чином.

Відповідно до ч. 1 ст. 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

У силу ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідженням матеріалів спадкової справи до майна ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановлено необхідність залучити як третіх осіб: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , оскільки рішення суду про визнання права на земельну частку (пай) може вплинути на їх майнові права як спадкоємців за законом.

Крім того, дослідивши матеріали позовної заяви та докази справи, суд вирішив за потрібне витребувати з Великолиственського старостинського округу №2 Тупичівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області уточнену довідку про склад сім`ї спадкодавця ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , станом на день його смерті із зазначенням ступеня родинних відносин осіб, які проживали та були зареєстровані зі спадкодавцем на момент його смерті, а також копію погосподарської книги на домоволодіння, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 за 2004-2009 роки.

Таким чином, судове засідання слід відкласти, залучити у справі третіх осіб, витребувати докази.

Керуючись ст.53,84,223,260,353 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Фіксування судового засідання технічними засобами не проводити.

Відкласти підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Тупичівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом на 09.04.2024 на 11-00 год.

Залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - ОСОБА_4 ( АДРЕСА_2 ).

Залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - ОСОБА_5 ( АДРЕСА_3 ).

Залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - ОСОБА_6 ( АДРЕСА_4 )

Витребувати з Великолиственського старостинського округу №2 Тупичівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області уточнену довідку про склад сім`ї спадкодавця ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , станом на день його смерті із зазначенням ступеня родинних відносин осіб, які проживали та були зареєстровані зі спадкодавцем на момент його смерті, а також копію погосподарської книги на домоволодіння, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 за 2004-2009 роки.

Направити третім особам копію позовної заяви з додатками, копію цієї ухвали та роз`яснити право протягом 7 днів з моменту отримання копії ухвали з додатками подати пояснення на позов та докази по справі, які наявні у їх розпорядженні.

ОСОБА_6 викликати шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті „Судова влада.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Лиманська М.В.

СудГороднянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117923839
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —732/264/24

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні