Ухвала
від 27.03.2024 по справі 167/188/24
РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 167/188/24

Номер провадження 2-о/167/36/24

У Х В А Л А

27 березня 2024 року м. Рожище

Рожищенський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Сіліча І. І.,

присяжних Біляшевич С. М., Герасимчук Т. В.,

з участю:

секретаря судових засідань Матвійчук Л. О.,

заявника - ОСОБА_1 ,

заінтересованої особи - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Рожище цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - ОСОБА_2 , виконавчий комітет Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області, Луцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Луцькому районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення

встановив:

ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , виконавчий комітет Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області, Луцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Луцькому районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції звернувся до суду за заявою про усиновлення.

Ухвалою судді Рожищенського районного суду Волинської області від 26 лютого 2024 року заяву залишено без руху та надано заявнику строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали.

Ухвалою судді Рожищенського районного суду Волинської області від 29 лютого 2024 року відкрито окреме провадження у справі, призначено судове засідання.

В якості заінтересованої особи по справі заявник зазначив виконавчий комітет Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області.

В судовому засіданні заявник ОСОБА_1 заявив клопотання про заміну заінтересованої особи виконавчий комітет Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області, на належну заінтересовану особу: службу у справах дітей Луцької районної державної адміністрації Волинської області.

Суд, вивчивши клопотання заявника, дослідивши матеріали справи, доходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені розділом ІV ЦПК України.

Оскільки положеннями ЦПК України не передбачена заміна заінтересованої особи в окремому провадженні, суд за аналогією застосовує положення ст. 51 ЦПК України щодо заміни неналежного відповідача.

Враховуючи, що клопотання про заміну заінтересованої особи надійшло до початку судового розгляду, суд вважає за можливе його задовольнити та замінити первісну заінтересовану особу належною: служба у справах дітей Луцької районної державної адміністрації Волинської області.

Керуючись ст. 51, 260, 294 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання заявника ОСОБА_1 про заміну заінтересованої особи належною заінтересованою особою - задовольнити.

Замінити заінтересовану особу виконавчий комітет Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області на належну заінтересовану особу, а саме: на службу у справах дітей Луцької районної державної адміністрації Волинської області залучивши її до участі у справі № 167/188/24 (провадження №2-о/167/36/2024).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. І. Сіліч

Присяжні С. М. Біляшевич

Т. В. Герасимчук

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117929170
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення

Судовий реєстр по справі —167/188/24

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Сіліч І. І.

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Сіліч І. І.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Сіліч І. І.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Сіліч І. І.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Сіліч І. І.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Сіліч І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні