Ухвала
від 04.03.2024 по справі 757/19581/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/19581/23-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2024 року

Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого: судді Григоренко І.В.,

при секретарі: Андрієнко І.І.,

розглянувши клопотання представника позивача про проведення підготовчого засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Держави Україна в особі Верховної Ради України, Державної казначейської служби України про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади, в режимі відеоконференції, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі - позивач, ОСОБА_1 ) звернувся до Печерського районного суду м. Києва з позовом до Держави Україна в особі Верховної Ради України (далі - відповідач-1, Верховна Рада Україна), Державної казначейської служби України (далі - відповідач-2, ДКСУ) про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 18.05.2023 року в порядку загального позовного провадження відкрито провадження у цивільній справі та призначено підготовче засідання у справі.

27.12.2023 року на адресу Печерського районного суду м. Києва надійшла заява представника позивача про проведення підготовчого засідання 11.12.2023 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних засобів, 04.03.2024 року вказане клопотання передано судді Печерського районного суду м. Києва Григоренко І.В.

Дослідивши клопотання представника позивача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

У відповідності до вимог ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Як визначено у ч. 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Разом з тим, клопотання представника позивача про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції було одержано головуючою суддею 04.03.2024 року, тобто, після судового засідання, яке представник позивача просить проводити у режимі відеоконференції, що унеможливлює розгляд даної заяви по суті.

За таких обставин, суд вважає за необхідне заяву позивача про проведення в режимі відеоконференції судового засідання у цивільній справі залишити без розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 10, 185, 212 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про проведення підготовчого засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Держави Україна в особі Верховної Ради України, Державної казначейської служби України про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади, в режимі відео конференції - залишити без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Григоренко

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117933087
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади, в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —757/19581/23-ц

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні