Ухвала
від 21.03.2024 по справі 126/314/24
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 126/314/24

Провадження № 2/126/397/2024

"21" березня 2024 р. м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Рудь О. Г.

секретар Кучанська В. М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Бершадь цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ в натурі земельної ділянки, яка знаходиться у спільній частковій власності,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ в натурі земельної ділянки, яка знаходиться у спільній частковій власності.

Ухвалою Бершадського районного суду Вінницької області від 06.02.2024 року позовна заява прийнята до розгляду та призначено підготовче засідання.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явились.

Згідно з ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, встановлено, що спірна земельна ділянка з кадастровим № 0520485800:01:004:0057 перебуває в оренді на підставі договору оренди землі № 74 від 18.10.2016 в ПСП "Еліта" і при виділі земельної ділянки позивачу, фактично буде утворено дві нові земельні ділянки.

У ч. 1 ст. 53 ЦПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору (ч. 3 ст. 53 ЦПК України).

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу (ч. 5, ч. 6 ст. 53 ЦПК України).

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку, що в якості третьої особи на стороні відповідача необхідно залучити ПСП "Еліта", оскільки спірні правовідносини безпосередньо зачіпають інтереси ПСП "Еліта" та рішення в даній справі може вплинути на їхні права або обов`язки.

Крім того, згідно довідки Війтівської сільської ради відповідач ОСОБА_3 , 2009 року народження, тобто є особою неповнолітньою, тому для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи суд вважає, що є необхідність у забезпеченні явки в судове засідання неповнолітньої дитини та її законного представника ОСОБА_4 .

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутністю, дала особисті пояснення. Як передбачено ч. 1 ст. 128 ЦПК України, суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Оскільки неявка в судове засідання відповідачів перешкоджає розгляду справи, явку відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 в судове засідання слід визнати обов`язковою.

Керуючись ст. 53, ч. 1ст. 128, п.5 ч.1 ст.223, 260 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ в натурі земельної ділянки, яка знаходиться у спільній частковій власності призначити у відкритому судовому засіданні на 11.04.2024 року о 08 год. 30 хв. в приміщенні Бершадського районного суду Вінницької області (м. Бершадь вул. Шевченка, 4).

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача приватне сільськогосподарське підприємство «Еліта» (код ЄДРПОУ 31968683, 24412,

Вінницька область, Гайсинський район, село Війтівка, вулиця Народна, буд.

1).

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до Бершадського районного суду Вінницької області пояснення щодо позову або відзиву, у разі надіслання (надання) такого відповідачем, з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з наданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується пояснення, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення і додані до нього докази іншим учасникам справи.

Позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали повинен направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Визнати обов`язковою явку відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Роз`яснити позивачу, відповідачам право на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, в порядку ст. 212 ЦПК України.

Копію ухвали направити всім учасникам процесу.

Про час і місце судового засідання повідомити всіх учасників процесу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. Г. Рудь

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117933159
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —126/314/24

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні