Ухвала
від 27.03.2024 по справі 203/222/24
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/222/24

Провадження № 2/0203/634/2024

КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

27 березня 2024 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська, в особі судді Колесніченко О.В., розглянувши заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Аквафрост» адвоката Аверіної Вікторії Валеріївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за її участі із застосуванням системи відеоконференцзв`язку «Easycon» з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АТБ-Маркет», Товариства з обмеженою відповідальністю «Аквафрост» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди в порядку захисту прав споживачів, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Кіровського районного суду м. Дніпропетровська знаходиться зазначена цивільна справа.

25 березня 2024 року через підсистему «Електронний суд» від представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Аквафрост» адвоката АверіноїВ.В. надійшла заява про проведення судового засідання з розгляду зазначеної цивільної справи, яке призначене на 03 квітня 2024 року на 12:00 год., в режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів через систему відеоконференцзв`язку «Easycon», у зв`язку із її територіальною віддаленістю від суду, а також у зв`язку із введеним на території України воєнним станом.

Згідно вимог ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно ч.3,4,5ст.212ЦПК України учасникисправи берутьучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду звикористанням власнихтехнічних засобівта електронногоцифрового підписузгідно звимогами Положенняпро Єдинусудову інформаційно-телекомунікаційнусистему. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України«Про Єдинийдержавний демографічнийреєстр тадокументи,що підтверджуютьгромадянство України,посвідчують особучи їїспеціальний статус»або Державноюсудовою адміністрацієюУкраїни. Ризикитехнічної неможливостіучасті ввідеоконференції позамежами приміщеннясуду,переривання зв`язкутощо несеучасник справи,який подаввідповідну заяву.

Суд також приймає до уваги, що воєнний стан введений на всій території України на підставі Указу Президента України № 64/2022 від 24 лютого 2022 року з 05 години 30 хвилин того ж дня у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації, продовжений до 13 травня 2024 року, але скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства через це за ч. 2 ст. 26 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» заборонене.

Дослідивши заяву представника відповідача, матеріали справи, прихожу до висновку про задоволення клопотання останньої щодо її участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції із застосуванням системи відеоконференцзв`язку «Easycon» поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212, 258-261, 263 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Аквафрост» адвоката Аверіної Вікторії Валеріївни про проведення судового засідання у режимі відеоконференції із застосуванням системи відеоконференцзв`язку «Easycon», задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 03 квітня 2024 року на 12:00 год., у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АТБ-Маркет», Товариства з обмеженою відповідальністю «Аквафрост» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди в порядку захисту прав споживачів, в режимівідеоконференції із застосуванням системи відеоконференцзв`язку «Easycon» за участю представника відповідача ОСОБА_2 .

Дозволити представнику відповідача ОСОБА_2 брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням системи «Easycon».

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням системи «Easycon» представнику відповідача ОСОБА_2 необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Копія ухвали негайно надіслати представнику відповідача ОСОБА_2 .

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Колесніченко

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117935303
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди в порядку захисту прав споживачів

Судовий реєстр по справі —203/222/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні