Ухвала
від 26.03.2024 по справі 354/613/24
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/613/24

Провадження № 2-о/354/13/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

26 березня 2024 року м.Яремче

Суддя Яремчанського міського суду Івано-Франківської області Ваврійчук Т.Л., ознайомившись із матеріалами заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), за участю заінтересованих осіб ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), Яремчанської міської ради Івано-Франківської області (78501, м.Яремче, вул.Свободи, 266, Надвірнянський район Івано-Франківська область), Яремчанської державної нотаріальної контори Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції (78501, м.Яремче, вул.Курортна, 4/2, Надвірнянський район Івано-Франківська область) про встановлення факту, що має юридичне значення,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичнезначеннявідповідно до якої просить встановити факт прийняття ним спадщини після смерті його матері ОСОБА_3 , жительки с.Микуличин, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заява подана з додержанням вимогст.318 ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

У відповідності до п.5 ч.2ст.293 ЦПК Українисуд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Заявником разом із заявою подано клопотання про витребування у державного нотаріуса Яремчанської державної нотаріальної контори належно засвідченої копії спадкової справи №36/2024, заведеної після смерті ОСОБА_3 , жительки АДРЕСА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно ч.1ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У клопотанні повинно бути зазначено:1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та(або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

У разі задоволення клопотання, суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.91ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання.

Виходячи з наведеного, проаналізувавши заявлене клопотання про витребування доказів, суд вважає, що вказане клопотання підлягає до задоволення, а тому з метою належного, повного та об`єктивного розгляду справи слід витребувати у Яремчанській державній нотаріальній конторі Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції (78501, м.Яремче, вул.Курортна, 4/2, Надвірнянський район Івано-Франківська область) належно засвідчену копію спадкової справи №36/2024, заведеної після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительки АДРЕСА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.293,294,316,318 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), за участю заінтересованих осіб ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), Яремчанської міської ради Івано-Франківської області (78501, м.Яремче, вул.Свободи, 266, Надвірнянський район Івано-Франківська область), Яремчанської державної нотаріальної контори Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції (78501, м.Яремче, вул.Курортна, 4/2, Надвірнянський район Івано-Франківська область) про встановлення факту, що має юридичне значення.

Справу розглядати за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання на 16 квітня 2024 року на 10 год. 00 хв. в приміщенні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області, що знаходиться за адресою: вул.Довбуша, 32, м. Яремче, Івано-Франківської області.

У судове засідання викликати заявника та представників заінтересованих осіб.

Клопотання заявника про витребування доказів по справі-задовольнити.

Витребувати у Яремчанській державній нотаріальній конторі Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції (78501, м.Яремче, вул.Курортна, 4/2, Надвірнянський район Івано-Франківська область) належно засвідчену копію спадкової справи №36/2024, заведеної після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительки АДРЕСА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та зобов`язати надати запитувані судом документи в п`ятиденний строк з моменту отримання даної ухвали суду.

Роз`яснити, що відповідно до ч.7 ст.84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі із причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом (ч.8 ст. 84 ЦПК України). Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази (ч.9 ст. 84 ЦПК України).

Копію ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Одночасно направити заінтересованим особам копії заяви із копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до судового засідання письмові пояснення до заяви.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://yr.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Т. Л. Ваврійчук

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117935948
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —354/613/24

Рішення від 27.05.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Рішення від 27.05.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні