Ухвала
від 26.03.2024 по справі 492/184/23
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/2077/24

Справа № 492/184/23

Головуючий у першій інстанції Гусєва Н.Д

Доповідач Лозко Ю. П.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

26.03.2024 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах: Лозко Ю.П. (суддя - доповідач), Кострицького В.В., Коновалової В.А.,

розглянувши клопотання представника Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» - адвоката Самсоновича Олега Андрійовича про проведення судових засіданнь в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія «Автоцентр-Сервіс» до ОСОБА_1 , Командитного товариства «Кростелл Парнерс ЛП», Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна», Товариства з обмеженою відповідальністю «Соллі-Плюс. Чернігів» про зобов`язання вчинити дії,

встановив:

Ухвалою Арцизького районного суду Одеської області від 10 травня 2023 року зупинено провадження у справі до надходження відповіді з Центрального органу запитуваної Держави Сполученого Королівства Великої Британії та північної Ірландії на судове доручення про надання правової допомоги.

Ухвалою Арцизького районного суду Одеської області від 01 березня 2023 року задоволено заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія «Автоцентр-Сервіс» про забезпечення позову у цивільній справі.

Ухвалою Арцизького районного суду Одеської області від 19 квітня 2023 року скасовано заходи забезпечення позову у вказаній справі.

Ухвалою Арцизького районного суду Одеської області від 23 червня 2023 року позову заяву залишено без розгляду.

У провадженні апеляційного суду перебувають апеляційні скарги Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» на ухвалу Арцизького районного суду Одеської області від 01 березня 2023 року та ухвалу Арцизького районного суду Одеської області від 10 травня 2023 року та апеляційні скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія «Автоцентр-Сервіс» на ухвалу Арцизького районного суду Одеської області від 19 квітня 2023 року та ухвалу Арцизького районного суду Одеської області від 23 червня 2023 року у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія «Автоцентр-Сервіс» до ОСОБА_1 , Командитного товариства «Кростелл Парнерс ЛП», Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна», Товариства з обмеженою відповідальністю «Соллі-Плюс. Чернігів» про зобов`язання вчинити дії.

За вказаними апеляційними скаргами відкрито апеляційне провадження та призначено справу до розгляду.

19 березня 2024 року представник Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» - адвокат Самсонович Олег Андрійович через систему "Електронний суд" направив клопотання про проведення судових засідань у справі №492/184/23 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Апеляційний суд приходить до висновку, що заява про проведення судового засідання в режимі відеоконференції підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Так, відповідно до статті 64 Конституції України в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

У зв`язку із запровадженням на території України воєнного стану, проведення судових засідань поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису передбачено за допомогою судової системи з посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua.

Даною системою є ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом).

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи наведене та технічну можливість для проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) за посиланням vkz.court.gov.ua., апеляційний суд вважає, що заяву представника Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» - адвоката Самсоновича Олега Андрійовича слід задовольнити та надати можливість приймати участь в судових засіданнях у справі №492/184/23 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) за посиланням на vkz.court.gov.ua.

На підставі викладеного та керуючись ст. 212, 260, 261, 381, 389 ЦПК України, апеляційний суд

ухвалив:

Клопотання представника Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна» - адвоката Самсоновича Олега Андрійовича ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , НОМЕР_1 ) про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Судові засідання апеляційного суду у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія «Автоцентр-Сервіс» до ОСОБА_1 , Командитного товариства «Кростелл Парнерс ЛП», Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна», Товариства з обмеженою відповідальністю «Соллі-Плюс. Чернігів» про зобов`язання вчинити дії проводити у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) за посиланням на vkz.court.gov.ua.

Попередити учасників справи, що відповідно до частини 4 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити учасників справи про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати учасникам справи для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню не підлягає.

Судді: Ю.П. Лозко

В.В.Кострицький

В.А. Коновалова

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117940441
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —492/184/23

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні