Ухвала
від 25.03.2024 по справі 160/2745/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 березня 2024 рокуСправа №160/2745/24 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Калугіної Н.Є., розглянувши у письмовому провадженні питання щодо виправлення описки у судовому рішенні у справі №160/2745/24 за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Дніпровської районної військової адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання припинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд:

- визнати протиправними дії Управління соціального захисту населення Дніпровської районної військової адміністрації щодо проведення відрахування коштів переплати з виплат допомоги особам з інвалідністю 2 групи, які не мають права на пенсію ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Дніпровської районної військової адміністрації припинити проведення відрахування коштів переплати з виплат допомоги особам з інвалідністю 2 групи, які не мають права на пенсію ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 253 КАС України, суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Отже, з урахуванням вищевикладеного, суд вважає за можливе здійснити розгляд питання щодо виправлення описки у судовому рішенні в порядку письмового провадження без виклику сторін у судове засідання.

З матеріалів справи вбачається, що ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26.02.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене провадження в адміністративній справі. Повідомлено сторін, що розгляд справи відбудеться без повідомлення (виклику) учасників справи у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Вказаною ухвалою також витребувано від Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, у термін, що встановлений для подачі відзиву на позовну заяву, докази щодо призначення ОСОБА_1 допомоги особам з інвалідністю 2 групи із зазначенням її розміру та усіх її складових, а також докази або ґрунтовні пояснення на підтвердження наявності підстав для утримання з 01.09.2023 з вказаної допомоги переплати у розмірі 420 грн (20%) щомісячно.

Судом встановлено, що у шостому абзаці резолютивної частини ухвали Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26.02.2024 допущено технічну описку в частині зазначення особи у якої витребувано необхідні для розгляду справи докази - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, тоді як вірним є - Управління соціального захисту населення Дніпровської районної військової адміністрації.

З огляду на допущену технічну описку суд з власної ініціативи вносить виправлення до судового рішення.

Керуючись статтями 248, 253, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Внести виправлення до резолютивної частини ухвали Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26.02.2024 у справі № 160/2745/24.

Виправити технічну описку у шостому абзаці резолютивної частини ухвали Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26.02.2024 у справі №160/2745/24 та викласти його у наступній редакції:

"Витребувати від Управління соціального захисту населення Дніпровської районної військової адміністрації, у термін, що встановлений для подачі відзиву на позовну заяву, докази щодо призначення ОСОБА_1 допомоги особам з інвалідністю 2 групи із зазначенням її розміру та усіх її складових, а також докази або ґрунтовні пояснення на підтвердження наявності підстав для утримання з 01.09.2023 з вказаної допомоги переплати у розмірі 420 грн (20%) щомісячно.".

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та строки, встановлені ст. 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Н.Є. Калугіна

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117948647
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/2745/24

Рішення від 27.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні