Ухвала
від 26.03.2024 по справі 944/7881/23
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 944/7881/23

Провадження №6/944/7/24

УХВАЛА

про видачу дубліката виконавчого листа

26.03.2024 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області, в складі:

головуючого судді Поворозника Д.Б.,

за участю секретаря судових засідань Климейко Л.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Яворові подання Пустомитівського відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про видачу дубліката виконавчого листа у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,

в с т а н о в и в:

Заступник начальника Пустомитівського відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції звернувся в суд із поданням, в якому просить видати дублікат виконавчого листа №2-1489, який виданий Яворівським районним судом Львівської області 13 серпня 2008 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів на утримання сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі 1/4 частини усіх видів заробітку, починаючи з 29 липня 2008 року і до досягнення дитиною повноліття.

В обґрунтування подання вказує на те, що у Пустомитівському відділі державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції на виконанні перебував виконавчий лист №2-1489, виданий Яворівським районним судом Львівської області 13 серпня 2008 року, про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліментів на утримання сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі 1/4 частини усіх видів заробітку, починаючи з 29 липня 2008 року і до досягнення дитиною повноліття. Державним виконавцем 11 квітня 2017 року у виконавчому провадженні №51947520 винесено постанову про повернення виконавчого документа стягувачу, копію якої скеровано сторонам, а оригінал виконавчого документу, було направлено стягувачу.

На адресу Пустомитівського ВДВС у Львівській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшла заява ОСОБА_6 , в якій стягувачка просить відновити виконавче провадження №51947520.

Учасники судового розгляду в судове засідання не з`явились, про розгляд справи повідомлялися належним чином.

ОСОБА_7 подала до суду клопотання про розгляд подання державного виконавця у її відсутності, проти задоволення такого не заперечує.

Неявка учасників судового розгляду не є перешкодою для вирішення питання про видачу дубліката виконавчого листа.

Суд, розглянувши подання про видачу дубліката виконавчого листа та додані до нього матеріали, вважає його таким, що підлягає задоволенню, з таких підстав.

Судом встановлено, що рішенням Яворівського районного суду Львівської області від 13 серпня 2008 року вирішено стягувати з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частини з усіх його видів заробітку, починаючи з 29 липня 2008 року і досягнення дитиною повноліття.

Також судом встановлено, що на підставі даного рішення 13 серпня 2008 року було видано виконавчий лист, який був звернутий до виконання 15 серпня 2016 року до Пустомитівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області та 15 серпня 2016 року було відкрите виконавче провадження №51947520.

Постановою заступника начальника Пустомитівського районного відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області від 11 квітня 2017 року виконавчий лист №2-1489, який виданий 13 серпня 2008 року було повернуто стягувачу за його заявою.

10 листопада 2023 року ОСОБА_8 подала до Пустомитівського районного відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області заяву про відновлення виконавчого провадження та надання розрахунку заборгованості станом на 10 листопада 2023 року. В заяві вказує, що вона не писала заяву про повернення виконавчого листа №3-1489, який виданий Яворівським районним судом Львівської області 13 серпня 2008 року, виконавчий лист вона не отримувала, постанова про повернення виконавчого документу на її адресу не надходила.

Постановою заступника начальника Пустомитівського районного відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області від 15 листопада 2023 року постанова про повернення виконавчого стягувачу від 11 квітня 2017 року скасована.

Також судом встановлено, що ОСОБА_1 після розлучення з ОСОБА_2 змінила прізвище на ОСОБА_9 , а після одруження з ОСОБА_10 на Капарчук-Коружинець, що підтверджується свідоцтвом про розірвання шлюбу серії НОМЕР_1 , виданим Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Яворівського районного управління юстиції у Львівській області 22 серпня 2006 року та свідоцтвом про шлюб серії НОМЕР_2 , виданим 06 лютого 2016 року Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Яворівського районного управління юстиції у Львівській області.

Згідно з ч.1 п.17.4 розділуХIIIперехідних положень ЦПК Україниу разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Дублікат видається судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно дост.124Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст.18ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

За таких обставин, суд вважає за необхідне подання про видачу дубліката виконавчого листа задовольнити, видати дублікат виконавчого листа по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів .

Керуючись п. п. 17.1, 17.4 розділуХIIIперехідних положень ЦПК України, ст. ст.258,260,261, 433 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Подання Пустомитівського відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про видачу дубліката виконавчого задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа на виконання рішення Яворівського районного суду Львівської області від 13 серпня 2008 року у справі №2-1489 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, яким вирішено стягувати з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частини усіх видів заробітку, починаючи з 29 липня 2008 року і до досягнення дитиною повноліття.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач (стягувач) ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

Відповідач (боржник) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Суддя Д.Б.Поворозник

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117955322
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —944/7881/23

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні