Ухвала
від 28.03.2024 по справі 485/474/24
БЕРЕЗНЕГУВАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/470/5/24

Справа № 485/474/24

У Х В А Л А

28 березня 2024 року смт Березнегувате

Суддя Березнегуватського районного суду Миколаївської області Орлова С.Ф., розглянувши заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа Шевченківська сільська рада, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

27 березня 2024 року з Снігурівського районного суду Миколаївської області до Березнегуватського районного суду Миколаївської області для розгляду надійшла відповідна заява ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , у якій зазначено, що ОСОБА_3 є їх сином, який страждає на вроджену гідроцефалію, нижній спастичний парапарез, затримку психоречевого розвитку та є інвалідом з дитинства 1-А групи, непрацездатний, потребує постійного нагляду і опіки, у зв`язку з чим перебуває на обліку у КНП "Снігурівська міська лікарня". Рішенням Снігурівського районного суду Миколаївської області від 04.09.2019 року ОСОБА_3 було визнано недієздатним на два роки, встановлено над ним опіку та призначено батьків опікунами. Ухвалою Снігурівського районного суду від 17.11.2021 року за їх клопотанням продовжено строк дії рішення на два роки з дня набрання ухвалою суду законної сил, тобто до 03 грудня 2023 року. Оскільки строк дії зазначеного рішення сплив, а з клопотанням про продовження його дії вони вчасно не звернулися, заявники просили суд визнати ОСОБА_3 недієздатним на 2 роки, встановити над ним опіку та призначити їх опікунами. З матеріалів справи убачається, що вказана заява надійшла до Снігурівського районного суду Миколаївської області 26 лютого 2024 року. Однак 20 березня 2024 року за розпорядженням Снігурівського районного суду Миколаївської області вказану справу було направлено до найбільш територіально наближеного суду, а саме Березнегуватського районного суду Миколаївської області, у зв`язку з неможливістю утворити склад суду, через відсутність потрібної кількості присяжних для розподілу справи.

Згідно частин 11 і 12 статті 33 ЦПК України справа, розгляд якої розпочато одним суддею чи колегією суддів, повинна бути розглянута цим же суддею чи колегією суддів, за винятком випадків, що унеможливлюють участь судді у розгляді справи, та інших випадках, передбачених цим Кодексом.

У разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Заява про визнання фізичної особи недієздатною підлягає розгляду судом у порядку окремого провадження.

Згідно з ч.1ст.299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Таким чином, враховуючи стан здоров`я особи щодо якої розглядається справа про визнання визнання фізичної особи недієздатною, виклик ОСОБА_3 у судове засідання не здійснювати, а розгляд справи проводити за участю заявника та заінтересованої особи по справі.

Керуючись ст.ст.19,187,299,300 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа Шевченківська сільська рада, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Призначити справудо судовогорозгляду впорядку окремогопровадження всудовому засіданні на09год.20хвилин 05квітня 2024року з викликом заявників, заінтересованої особи.

Розгляд справи проводити судом у складі одного судді та двох присяжних.

Інформацію щодо розгляду справи сторони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернетhttps://court.gov.ua/sud1404/.Стан розгляду справ http://court.gov.ua/fair/sud1404/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя С. Ф. Орлова

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117955358
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —485/474/24

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Орлова С. Ф.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Орлова С. Ф.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Орлова С. Ф.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Орлова С. Ф.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні