Ухвала
від 28.03.2024 по справі 489/2141/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 489/2141/24

Номер провадження 2/489/1211/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у цивільній справі

28 березня 2024 року місто Миколаїв

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва Кокорєв В. В., розглянувши матеріали позовної заяви за вх. № 6742/24-Вх

за позовом про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням,

позивач: Виконавчий комітет Миколаївська міська рада , м. Миколаїв , вул. Адміральська,20,

відповідач: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ,

встановив

26 березня 2024 року позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням.

Позовна заява подана з дотриманням вимог, передбачених ст. ст. 4, 19, 175-177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України). Обставин, які перешкоджають відкриттю провадження, відповідно до ст. ст. 185, 186 ЦПК України, суддею не встановлено.

За таких обставин, суддя дійшов висновку про наявність підстав для відкриття провадження у справі справі.

У частині 1 статті 274 ЦПК України визначено перелік справ, які підлягають розгляду в порядку спрощеного провадження .

Відповідно до ч. 2 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Позовна заява, що надійшла, не відноситься до категорій справ, передбачених ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

Питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі (ст. 277 ЦПК України).

За таких обставин, суддя, враховуючи предмет позову, дійшов висновку про необхідність розгляду справи в порядку спрощеного провадження з викликом учасників справи.

Керуючись ст. ст. 19, 185 ЦПК України суддя

ухвалив

Відкрити вцивільній справіпровадження № 2/489/1211/24.

Розгляд справи буде здійснюватись за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

Призначити справудо розглядуу відкритомусудовому засіданніна 23 травня 2024 року о 09:00 в залі судових засідань № 10 Ленінського районного суду м. Миколаєва, за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81/16, 4 поверх.

У судове засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи такі права та обов`язки.

Відповідач має право протягомп`ятнадцяти днівз дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати заперечення проти розгляду справи в порядку спрощеного провадження та надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення, у п'ятиденний строк з дня отримання відзиву та відповіді на відзив відповідно.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами та невиконання процесуальних обов`язків, внаслідок яких до учасника можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбачені ст. ст. 144-148 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/fair/sud1416/.

Ухвала про відкриття провадження набирає законної сили в момент її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя В. В. Кокорєв

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117955452
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням, позивач: Виконавчий комітет Миколаївська міська рада , м. Миколаїв , вул. Адміральська,20, відповідач: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —489/2141/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні