Ухвала
від 28.03.2024 по справі 740/401/24
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/401/24

Провадження № 2/740/506/24

УХВАЛА

28 березня 2024 року м.Ніжин

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області в складі головуючої судді Гагаріної Т.О., з участю секретаря судового засідання Філоненко О.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Ніжинської районної військової державної адміністрації Чернігівської області, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, ОСОБА_2 про визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування, скасування державної реєстрації права на земельну ділянку та визнання права власності в порядку спадкування, -

встановив:

19.01.2024 позивач звернулася до суду з вказаним позовом.

Ухвалою суду від 26.02.2024 у справі відкрито провадження та призначене підготовче судове засідання.

27.03.2024 від представника позивача адвокат Васюка Д.Г. надійшло клопотання про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ТОВ «НІЖИН АГРО» та виконавчий комітет Ніжинської міської ради Чернігівської області в особі відділу адміністративно-дозвільних процедур.

Учасники справи у підготовче засідання не з`явилися, про дату час та місце рзгляду спрви повідомлені належним чином.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу в порядку ч.2ст.247 ЦПКне здійнюється.

Дослідивши матеріали справи, в обсязі небохідному для вирішення питань пов`язаних із завданнями підготовчого провадження, суд прийшов до наступного висновку.

Згідно ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Державна реєстрація земельних ділянок здійснюється відділом адміністративно-дозвільних процедур виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області, що є підставою для її залучення до участі у справі як третьої особи без самостійних вимог на предмет спору.

Також станом на час розгляду справи спірна земельна ділянка, щодо якої виник спір перебуває в оренді у ТОВ «НІЖИН АГРО», у звязку з чим наявні підстави для їх залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, оскільки рішення у справі може вплинути на їхні права або обовязки.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені ст.43 ЦПК України

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Згідно п.2 ч.2ст.198 ЦПК Українисуд відкладає підготовче засідання у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Керуючись ст.53, 198, 200 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

постановив:

залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «НІЖИН АГРО», місце розташування : Чернігівська область, Ніжинський район, с.Вертіївка, вул.Урожайна, 112, код ЄДРПОУ 35195139, та виконавчий комітет Ніжинської міської ради Чернігівської області в особі відділу адміністративно-дозвільних процедур, місце розташування : Чернігівська область, м. Ніжин, пл.І.Франка, 1, код ЄДРПОУ 04061783, до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Третім особам надіслати копії ухвали про залучення, позовну заяву з доданими документами.

Встановити третім особам в порядку ст.181 ЦПК України строк подання пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про залучення, а щодо відзиву чи заперечення - протягом десяти днів.

Копії пояснення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана третьою особою (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду.

Підготовче засідання відкласти на 09год00хв 10травня 2024року, про що повідомити учасників судового розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Т.О.Гагаріна

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117956610
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування, скасування державної реєстрації права на земельну ділянку та визнання права власності в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —740/401/24

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Гагаріна Т. О.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Гагаріна Т. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Гагаріна Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні