Ухвала
від 27.03.2024 по справі 991/1900/24
ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

Справа № 991/1900/24

Провадження 2-а/991/5/24

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

27 березня 2024 року м. Київ

Вищий антикорупційний суду в складі:

головуючої судді Широкої К. Ю.,

суддів Олійник О. В., Саландяк О. Я,

розглянувши клопотання представника третьої особи ТОВ «Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» за позовом Міністерства юстиції України до АТ «Науково-виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування», третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - АТ «НВО «Високоточні комплекси», Державної корпорації «Ростех», ТОВ «Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад»,

ВСТАНОВИВ

У провадженні Вищого антикорупційного суду перебуває вказана адміністративна справа, розгляд якої призначено на 28.03.2024 о 16 год 00 хв.

27 березня 2024 року на електронну адресу Вищого антикорупційного суду від представника ТОВ «Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад» надійшла заява, в якій він просить забезпечити можливість його участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції з приміщення Черкаського апеляційного суду.

Обґрунтовує свою заяву віддаленістю місцезнаходження підприємства в м. Черкаси від розташування Вищого антикорупційного суду, який знаходиться в м. Києві, а також наявними ризиками через введення в України воєнного стану. Вважає, що його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду є доцільною та сприятиме оперативності судочинства.

Відповідно до частин 6, 8 статті 195 КАС України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Разом з цим, суд враховує скорочений строк розгляду даної категорії адміністративних справ, відстань від м. Черкаси до м. Києва, а також вимоги абз. 2 ч. 5 ст. 283-1 КАС України про те, що неприбуття в судове засідання учасника справи не перешкоджає розгляду справи та не може бути підставою для зупинення строків її розгляду, відкладення засідання на інший час чи дату або оголошення перерви в судовому засіданні. Також неможливість прибуття представника третьої особи може негативно вплинути на повноту судового процесу. Отже, суд вважає поважною обставину подання заяви про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції пізніше, ніж за п`ять днів до судового засідання.

Хоча заява представника третьої особи не містить відомості про виконання вимог ч. 8 ст. 195 КАС України щодо направлення копій заяви іншим учасникам справи, однак, такі обставини не є перешкодою для вирішення вказаного питання. Постановляючи цю ухвалу суд враховував необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом.

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Згідно з ч. 9 ст. 195 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Отже, ураховуючи наявність у Черкаського апеляційного суду технічної можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції у визначений судом день та час, з метою забезпечення строків розгляду справи та безпеки учасників справи через введення в Україні з 24.02.2022 воєнного стану, який наразі триває, суд вважає за доцільне вказану заяву задовольнити та провести судове засідання, що призначене 28.03.2024 о 16:00 год у режимі відеоконференції з Черкаським апеляційним судом.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 195, 248 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ

Клопотання - задовольнити. Розгляд адміністративної справи № 991/1900/24 проводити у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Судове засідання, призначене на 28 березня 2024 року о 16:00 год у справі № 991/1900/24, провести в режимі відеоконференції з Черкаським апеляційним судом (18000, Черкаська область, м. Черкаси, вул. Гоголя, 316, inbox@ack.court.gov.ua) за участі представника ТОВ «Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад» Єфімова Олександра Володимировича.

Доручити Черкаському апеляційному суду забезпечити проведення 28 березня 2024 року о 16:00 год відеоконференції з Вищим антикорупційним судом (м. Київ, вул. Хрещатик, 42-А).

Копію ухвали направити до Черкаського апеляційного суду та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя: Широка К. Ю. Судді: Олійник О. В. Саландяк О. Я.

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117964730
СудочинствоАдміністративне
Сутьсанкції» за позовом Міністерства юстиції України до АТ «Науково-виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування», третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - АТ «НВО «Високоточні комплекси», Державної корпорації «Ростех», ТОВ «Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад

Судовий реєстр по справі —991/1900/24

Рішення від 18.04.2024

Адміністративне

Вищий антикорупційний суд

Широка К. Ю.

Рішення від 18.04.2024

Адміністративне

Вищий антикорупційний суд

Широка К. Ю.

Ухвала від 27.03.2024

Адміністративне

Вищий антикорупційний суд

Широка К. Ю.

Ухвала від 27.03.2024

Адміністративне

Вищий антикорупційний суд

Широка К. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні