Ухвала
від 28.03.2024 по справі 353/313/24
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/313/24

Провадження № 2/353/179/24

У Х В А Л А

28 березня 2024 рокум.Тлумач

Суддя Тлумацького районного суду Івано-Франківської області Мотрук Л.І., ознайомившись з матеріалами цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області (місцезнаходження: вул. М. Грушевського, 121, с. Олеша, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом, -

в с т а н о в и в :

Позивач звернулася в суд з позовом до відповідачів про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом. Свої вимоги обґрунтовувала тим, що у зв`язку із необхідністю оформлення спадщини за законом після смерті її чоловіка, ОСОБА_3 , звернулася до приватного нотаріуса Тлумацького районного округу Івано-Франківської області Дузінкевич С.М., із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину за законом на земельну частку (пай). Однак їй було відмовлено, у зв`язку з відсутністю правовстановлюючого документа. Даний факт позбавляє її права на оформлення спадкового права на спірне майно.

Окрім цього, позивач просила суд витребувати у приватного нотаріуса Івано-Франківського районного нотаріального округу Івано-Франківської області, ОСОБА_4 копію спадкової справи № 321/2023, заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позовна заява оформлена з додержанням вимог ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені ст. 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України дана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Дослідивши клопотання позивача про витребування доказів, вважаю, що його слід задовольнити та витребувати у приватного нотаріуса Івано-Франківського районного нотаріального округу Івано-Франківської області, ОСОБА_4 копію спадкової справи № 321/2023, заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі наведеного, керуючись ст. 19, 84, 175-177, 187, 189-191, 260, 274 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області (місцезнаходження: вул. М. Грушевського, 121, с. Олеша, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання по справі призначити у відкритому судовому засіданні в приміщенні Тлумацького районного суду Івано-Франківської області на 11 год 00 хв 22 квітня 2024 року.

Витребувати у приватного нотаріуса Івано-Франківського районного нотаріального округу Івано-Франківської області, ОСОБА_4 копію спадкової справи № 321/2023, заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України)

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Копію ухвали, позовної заяви та доданих до неї документів надіслати відповідачам, а копію ухвали позивачу, приватному нотаріусу Івано-Франківського районного нотаріального округу Івано-Франківської області, Дузінкевич С.М.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою:

http://tl.if.court.gov.ua/sud0916/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяЛ. І. МОТРУК

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117965727
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —353/313/24

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

МОТРУК Л. І.

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

МОТРУК Л. І.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

МОТРУК Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні