Ухвала
від 27.03.2024 по справі 486/132/24
ЮЖНОУКРАЇНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер рядка звіту 38

Справа №486/132/24

Провадження №2/486/486/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі № 486/132/24

та призначення справи до розгляду в підготовчому засіданні

27 березня 2024 року м. Южноукраїнськ

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області у складі головуючого судді Далматової Г.А., вивчивши матеріали позовної заяви Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» до Южноукраїнської міської територіальної громади в особі Южноукраїнської міської ради Миколаївської області про стягнення кредитної заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

18 березня 2024 року на адресу суду з Миколаївського апеляційного суду надійшла цивільна справа за позовом Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» до Южноукраїнської міської територіальної громади в особі Южноукраїнської міської ради Миколаївської області про стягнення кредитної заборгованості.

Ухвалою Южноукраїнськогоміського судуМиколаївської областівід 19березня 2024 року позовну заяву було залишено без руху. 19 березня 2024 року позивач усунув недоліки.

Позовна заява підлягає вирішенню в порядку цивільного судочинства.

Після усунення недоліків позовна заява є такою, що подана з додержанням вимог, викладених у ст. 175 ЦПК України.

Позивачем заявлено вимоги: про стягнення з відповідача кредитної заборгованості померлого ОСОБА_1 та судового збору.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до ч. 2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України).

Згідно ч. 3 ст. 274ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес.

Виходячи з підстав та предмету позову, а також наявності спадкових правовідносин, суд приходить до висновку, що з метою виконання завдань цивільного судочинства, а також враховуючи приписи ч.ч. 4, 6 ст. 19 ЦПК України дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.174,178,187,260,274 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовом Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» до Южноукраїнської міської територіальної громади в особі Южноукраїнської міської ради Миколаївської області про стягнення кредитної заборгованості.

Призначити справу за позовом Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» до Южноукраїнської міської територіальної громади в особі Южноукраїнської міської ради Миколаївської області про стягнення кредитної заборгованості до розгляду в підготовчому засіданні на 26 квітня 2024 року на 10:00 год.

Справа буде розглянута за правилами загального позовного провадження.

Роз`яснити позивачу, що у випадку отримання відзиву в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву, він може подати відповідь на відзив, яка повинна відповідати вимогам ст. ст.178,179 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку отримання відповіді на відзив він має право у п`ятиденний строк з дня її отримання, подати заперечення, з дотриманням вимог ст.ст.178,180 ЦПК України.

Копії відзиву, відповіді на відзив, заперечення на відповідь позивача та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надісланням відзиву, відповіді навідзив тазаперечення досуду. У цьому разі документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, відповіді на відзив, заперечення та пояснень до позову і доданих до них доказів іншим учасникам справи повинні бути додані до них.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК Україниподання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Повідомити учасникам справи веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud1424/.

Копію ухвали направити сторонам.

Суддя Южноукраїнського

міського суду Г.А. Далматова

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117969663
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення кредитної заборгованості

Судовий реєстр по справі —486/132/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Далматова Г. А.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Далматова Г. А.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Далматова Г. А.

Постанова від 04.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Постанова від 04.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Далматова Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні