Ухвала
від 20.03.2024 по справі 521/11377/23
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/11377/23

Провадження № 2/521/470/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 березня 2024 року Малиновський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого судді Мазун І.А.

за участю секретаря судового засідання Гриневич І.Г.,

розглянувши у судовому засіданні в м. Одесі клопотання адвоката Большан Інни Володимирівни про залучення співвідповідача, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Малиновського районного суду м. Одеси знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 якадіє яквід свогоімені,так івід іменінеповнолітньої доньки ОСОБА_4 ,до Департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради, ОСОБА_5 , третя особа Орган опіки та піклування Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії.

Представник позивачів у судовому засіданні заявила клопотання про залучення співвідповідача, а саме залучити ОСОБА_6 в якості співвідповідача. Відповідне клопотання вмотивоване тим, що ОСОБА_6 є новим власником квартири АДРЕСА_1 , з метою повноти судового розгляду, а також того, що майбутнє рішення суду по справі № 521/11377/23 може вплинути на обсяг її прав та обов`язків, як власника квартири.

Представник відповідача ОСОБА_5 в судовому засіданні зазначала, що якщо і залучати до участі у справі ОСОБА_6 , то в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору..

Представник Департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради у підготовчому судовому засіданні стосовно відповідного клопотання не заперечувала.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява представника позивачів про залучення співвідповідача підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

У відповідності до вимог ч. 2ст.51 ЦПК Українипередбачено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ч.4 ст. 51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_6 є новим власником квартири АДРЕСА_1 , згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, де є відомості про зареєстроване право власності від 23.01.2024 року, та спір у відповідній справі стосується правомірності рішення щодо зняття з реєстрації позивачів за вказаною адресою.

Враховуючи вищевикладене та беручи до уваги спірні правовідносини, суд вважає за необхідне залучити в якості співвідповідача ОСОБА_6 .

Керуючись ст.ст. 12,51,81,247,258,260,263 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання адвоката Большан Інни Володимирівни про залучення співвідповідача задовольнити.

Залучити у цивільній справі № 521/11377/23 за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 якадіє яквід свогоімені,так івід іменінеповнолітньої доньки ОСОБА_4 ,до Департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради, ОСОБА_5 , третя особа Орган опіки та піклування Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, в якості співвідповідача ОСОБА_6 .

Направити ОСОБА_6 копію позовної заяви з додатками та копію цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.А.Мазун

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117976844
СудочинствоЦивільне
Сутьзалучення співвідповідача

Судовий реєстр по справі —521/11377/23

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мазун І. А.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мазун І. А.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мазун І. А.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мазун І. А.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мазун І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні