Ухвала
від 28.03.2024 по справі 805/7488/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

28 березня 2024 року Справа №805/7488/13-а

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Тарасенка І.М., розглянувши в письмовому провадженні заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони по справі,

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області звернулось до суду із заявою про заміну сторони у справі, в якому просить суд замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) з примусового виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 11 червня 2013 року по справі № 805/7488/13-а, щодо стягнення з Державного підприємства «Артемвугілля» заборгованості з відшкодування з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за Списком №1 за період серпень грудень 2012 року у розмірі 12671,38 грн з Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (пл. Соборна, 3, м. Слов`янськ, Донецька область, 84122, ЄДРПОУ 13486010).

Дослідивши заяву та додані до неї матеріали суд дійшов наступного.

Так, постановою Донецького окружного адміністративного суду від 11 червня 2013 року, адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Горлівки до Державного підприємства «Артемвугілля» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за Списком № 1 у розмірі 12671,38 грн задоволено: стягнуто з Державного підприємства «Артемвугілля» (ЄДРПОУ 33333431) на користь Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Горлівки заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 1 за період серпень грудень 2012 року у сумі 12671,38 грн.

Вказане судове рішення набрало законної сили 06 липня 2013 року.

28 серпня 2013 року по даній справі було видано виконавчий лист.

Ухвалою суду від 05 грудня 2016 року, замінено сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 805/7488/13-а про стягнення з Державного підприємства «Артемвугілля» на користь управління Пенсійного фонду України в Центрально Міському районі м. Горлівки заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій призначених за списком № 1 в розмірі 12671,38 грн. на Слов`янське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (84100, Донецька область, м. Слов`янськ, площа Соборна, 3, код ЄДРПОУ 37803258).

Постановою заступника начальника Слов`янського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Антонова Олексія Миколайовича від 15.02.2017 року відкрито виконавче провадження № 53384665 про примусове виконання виконавчого листа № 805/7488/17-а.

9 жовтня 2020 року Кабінетом Міністрів України прийнята постанова № 925 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» якою реорганізовані деякі територіальні органи Пенсійного фонду України в Донецькій області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, зокрема, Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Процесуальне адміністративне (публічне) правонаступництво це унормована можливість заміни адміністративним судом (на будь-якій стадії процесу судового розгляду справи в суді першої, апеляційної та касаційної інстанцій (крім випадків перегляду справи за винятковими чи нововиявленими обставинами) сторони чи третьої особи іншим суб`єктом, коли права та обов`язки суб`єкта владних повноважень перейшли від сторони (в адміністративній справі) до іншого суб`єкта владних повноважень, а також можливість суб`єкта публічної адміністрації (правонаступника) вступити в судовий процес як сторона чи третя особа.

За приписамистатті 52 Кодексу адміністративного судочинства України(даліКАС України) у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено, що Слов`янське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області вибуло зі справи внаслідок процесуального адміністративного (публічного) правонаступництва.

Отже, перехід функцій і повноважень від Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, відбувся.

Відповідно до частини 1 та 2 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Відповідно до ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 4 ст. 379 КАС України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Таким чином, заява Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну відповідача у рішенні підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 2, 3, 52 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну відповідача у рішенні задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) з примусового виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 11 червня 2013 року по справі № 805/7488/13-а, щодо стягнення з Державного підприємства «Артемвугілля» заборгованості з відшкодування з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за Списком №1 за період серпень грудень 2012 року у розмірі 12671,38 грн з Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (пл. Соборна, 3, м. Слов`янськ, Донецька область, 84122, ЄДРПОУ 13486010).

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала набирає законної сили за правилами, встановленими статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана в порядку і строки, встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя І.М. Тарасенко

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117977633
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони по справі

Судовий реєстр по справі —805/7488/13-а

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 03.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 05.12.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 05.12.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 14.11.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Постанова від 11.06.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 29.05.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні